Politică Business Actualitate Evenimente Sport Administraţie Interviu Învăţământ  
Actualitate
A început cea de-a VII-a ediție a Simpozionului Internațional de Sculptură Drumuri Brâncușiene.
0 Publicat la 2 august 2019, ora 13:21, 2019 / 1880 afişări + Revista Micapi
Nota medie 6.2/10 din 798 voturi
   

 

Casa de Cultură Traian Demetrescu organizează  în perioada 01 – 31 august 2019 ediția a VII–a a Simpozionului Internațional de Sculptură Drumuri Brâncușiene.

 

Simpozionul de anul acesta are ca temă Sportul, expresivitatea mișcării şi se bucură de participarea a cinci sculptori din patru ţări: EMILIAN POPESCU din Romania, cu lucrarea „Flacăra eternă”, PETRE VIRGILIU MOGOȘANU din România, cu lucrarea „Volumes and Trajectories”, MARINO DI PROSPERO din Italia, cu lucrarea „Spatial Contortion”, FERHAT OZGUN GOREL, reprezentând atât Turcia cât și Georgia, cu lucrarea „The Shadow Player” și  MILTON GRAVIDIA, din Ecuador cu lucrareaa „Organic Geometry”. Participanții și lucrările au fost selectați de un juriu format din specialiști în domeniu și directori ai unor instituții de cultură locale.

Artiștii vor putea fi urmăriți de public lucrând pe esplanada Centrului Multifuncțional Craiova, iar operele realizate vor îmbogăţi patrimoniului monumental al municipiului. Anul acesta ne dorim să realizăm un ansamblu sculptural care va fi amplasat, cu acordul Autorității, în proximitatea Sălii Polivalente a Municipiului Craiova și a Stadionului “Ion Oblemenco”.

 

“În fiecare vară, în perioada caldă a anului ne întâlnim la această tabără de sculptură. Tema de anul acesta, sportul, are o conotație foare importantă pentru că anul acesta, la Gala Premiilor AMR ,noi vrem să candidăm pentru titlul „Cel mai bun oraș al anului” din punct de vedere al acestui domeniu, sport-cultură. Tocmai în cadrul acestei tabere se îmbină arta, sculptura cu sportul.

Din 2013 și până acum, am devenit beneficiari pentru 40 de lucrări de sculptură în marmură care înfrumusețează deja domeniul public. Iar de astăzi începând, alți cinci mari artiști din patru țări vor crea sub privirile publicului, timp de o lună, alte cinci opere de artă.

 

Ajuns la cea de-a 7-a ediție, Simpozionul Internaţional de Sculptură „Drumuri Brâncuşiene” 2019 reprezintă o acţiune creativă, dar și de promovare a patrimoniului cultural craiovean.

Tema din acest an este cu atât mai provocatoare și interesantă: Sportul. Într-un oraș pentru care fiorul trăirilor de pe stadion sau din sălile de sport se trăiește la intensitate maximă și care este recunoscut în toată țara pentru spiritul de oltean, pentru rezultatele extraordinare din fotbal, handbal sau alte sporturi, dar și pentru numărul mare de talente sportive, e clar că sportul era tema cea mai potrivită pentru lucrările Simpozionului Brâncuși din 2019.

Abia așteptăm să vedem rezultatul final al taberei. Conceptul din acest prevede ca operele să formeze un ansamblu sculptural ce va fi ulterior amplasat în proximitatea stadionului Ion Oblemenco.

 

Îi felicit pe cei 5 artiști câștigători prezenți la Simpozion și le urez mult succes! În speranța că vremea va fi prietenoasă, luna aceasta sculptorii sunt invitați să participe la evenimentele culturale organizate în Municipiul Craiova și să descopere la pas poveștile frumoase din orașul nostru”, a declarat primarul Craiovei, Mihail Genoiu.

 

 
afiseaza mai multe
Adaugă un comentariu
Doresc să primesc un email când cineva comentează
Cei care doresc să fie informaţi în momentul în care un vizitator publică un comentariu nou, pot bifa căsuţa de sub câmpul e-mail.
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Contact:
Adresă: str. M. Kogalniceanu, nr. 3
Craiova, Dolj
Telefon: 0351 431 881
E-mail: anunturi[at]micapi.ro