Politică Business Actualitate Evenimente Sport Administraţie Interviu Învăţământ  
Actualitate
A început Festivalul Mondial de Poezie “Mihai Eminescu”
0 Publicat la 19 iunie 2019, ora 09:01, 4944 / 4764 afişări + Revista Micapi
Nota medie 6.0/10 din 736 voturi
   

Primarul Municipiului Craiova a dat startul Festivalului Mondial de Poezie „Mihai Eminescu". La eveniment a fost prezent și directorul Bibliotecii Aman, Lucian Dindirică. 

 

“Un important poet spaniol, dintotdeauna prieten al României, Rafael Alberti, spunea cândva: „Au sosit scriitorii, făcătorii stelelor“.

Sunt onorat să spun bun venit în Cetatea Băniei și să transmit cele mai profunde sentimente de prețuire din partea administrației locale participanților la cea de-a VII-a ediție a Festivalului Mondial de Poezie “Mihai Eminescu”.
Este o sărbătoare de suflet pe care noi, craiovenii, suntem mândri să o găzduim, aici, într-un veritabil centru al marilor valori culturale și științifice. Iar Craiova a renăscut în ultimii ani și datorită unor evenimente reper precum acesta – Festivalul Mondial de Poezie Mihai Eminescu, precum Festivalul Internațional Shakespeare sau precum festivalul dedicat animației stradale – Puppets Occupy Street.

În numele întregii conduceri din Primăria Craiova, dar și al meu personal, doresc poeților să aibă parte de cele mai frumoase momente și ne bazăm pe emoțiile artistice ale acestora pentru a povesti mai departe cât de frumoasă este Craiova”, a declarat Mihail Genoiu.  

 

La eveniment a fost prezent ;i Lucian Dindirică din partea CJ Dolj și Biblioteca Județeană “Alexandru și Aristia Aman”

“În deschiderea unui eveniment excepțional am transmis un mesaj, în dublă calitate, de manager @ Biblioteca Judeteana Alexandru & Aristia Aman Craiova și reprezentant al domnului Ion Prioteasa, președinte @ Consiliul Județean Dolj.
Am adresat tuturor un cald cuvânt de salut, de bun venit și de mulțumire dumneavoastră, creatori de frumos sosiți de pe toate meridianele, pentru a ne dărui încă o dată nouă, doljenilor, câteva zile de trăire și simțire autentică, în care ne vom putea lăsa purtați de miracolul poeziei.”

 

 
afiseaza mai multe
Adaugă un comentariu
Doresc să primesc un email când cineva comentează
Cei care doresc să fie informaţi în momentul în care un vizitator publică un comentariu nou, pot bifa căsuţa de sub câmpul e-mail.
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Contact:
Adresă: str. M. Kogalniceanu, nr. 3
Craiova, Dolj
Telefon: 0351 431 881
E-mail: anunturi[at]micapi.ro