Politică Business Actualitate Evenimente Sport Administraţie Interviu Învăţământ  
Actualitate
Afluenţă mare de mămici la documentarul „Îndrăznesc să nasc aşa cum vreau”
0 Publicat la 6 iunie 2014, ora 13:24, 6080 / 2832 afişări C.V.
Nota medie 6.0/10 din 1196 voturi
   
În jur de o sută persoane, majoritatea mămici evident, au participat joi seară la proiecţia documentarului „Îndrăznesc să nasc aşa cum vreau”, primul film românesc despre naştere.

Evenimentul a avut loc la orele serii, la Teatrul pentru Copii şi Tineret „Colibri” din Craiova şi a adunat în aceeaşi sală o mulţime de părinţi sau viitori părinţi dornici să afle mai multe despre naşteri. “Îndrăznesc să nasc aşa cum vreau” este un film documentar al Lion Mentor Association, realizat de Irina Thiery, care prezintă naşterea naturală nu numai din perspectivă pur medicală, ci şi din perspectivă spirituală a mamei care alege să nască aşa cum îşi doreşte, cu blândeţe şi calm, fără traumă şi teroare. Filmul este promovat într-un turneu naţional şi a ajuns joi seară şi la Craiova. “Ştiam despre naştere că este un moment tainic, dar acum am convingerea că trupul femeii este perfect făcut pentru naştere. Sarcina nu este o boală. Naşterea se realizează de la sine. Nu e uşor, dar modul în care se declanşează şi modul în care se implică deopotrivă copilul şi mama arată că este ceva firesc şi că trupul femeii este făcut să nască”, spune în documentar Gheorghe Butuc, tatăl a trei copii.

“Îndrăznesc să nasc aşa cum vreau” este un documentar despre doctori, sistem şi proceduri standard precum cezariana sau epiziotomia, despre abuzurile psihice şi fizice, un film despre naşterea acasă, decizii asumate, femei informate, rolul tăticilor la naştere şi miturile despre naştere. “Gravida este percepută ca o persoană sănătoasă sau gravida trebuie percepută ca o persoană bolnavă? Evident că nu o percepem ca pe o persoană bolnavă, dar trebuie percepută ca o pacientă, ca un om care are probleme de sănătate!”, explică prof. univ. dr. Anca Florin Alex.

Proiecţia documentarului a fost realizată de Lion Mentor Association, în colaborare cu BabyBond şi Fundaţia pentru Sănătate Sfântul Grigorie Decapolitul.

 
afiseaza mai multe
Adaugă un comentariu
Doresc să primesc un email când cineva comentează
Cei care doresc să fie informaţi în momentul în care un vizitator publică un comentariu nou, pot bifa căsuţa de sub câmpul e-mail.
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Contact:
Adresă: str. M. Kogalniceanu, nr. 3
Craiova, Dolj
Telefon: 0351 431 881
E-mail: anunturi[at]micapi.ro