Politică Business Actualitate Evenimente Sport Administraţie Interviu Învăţământ  
Actualitate
Analizele pentru Coronaviul se fac și la Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș” Craiova
0 Publicat la 4 martie 2020, ora 09:14, 959 / 919 afişări + Revista Micapi
Nota medie 5.5/10 din 268 voturi
   

„Având în vedere faptul că primul caz pozitiv de coronavirus din țară a fost tangent cu regiunea Oltenia, ne-am autosesizat și am achiziționat un kit pentru detectarea noului virus COVID-19. Echipamentele pe care noi le avem în laboratorul de analize medicale nu puteau fi adaptate pentru a identifica acest virus, motiv pentru care am apelat la UMF Craiova, iar în cadrul laboratorului de genetică am găsit disponibilitate, atât din punct de vedere uman, cât şi al resurselor. Am încheiat împreună un contract de colaborare, iar UMF ne-a pus la dispoziție aparatura necesară. Am luat un comodat şi o să achiziționăm mai multe rânduri de kituri pentru a putea efectua analize şi pentru a evita ce s-a întâmplat la Spitalul „Matei Balș” unde, după primul pacient depistat pozitiv au fost descoperite 200 de persoane cu care acesta a intrat în contact. Trebuie să fim pregătiți de orice, iar pentru asta avem logistică, avem suport și avem resursa umană necesară, astfel încât, începând de mâine dimineață, putem să primim prima probă în lucru la laboratorul de analize medicale al spitalului.”, a declarat dr. Adina Turcu-managerul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș” Craiova pentru ziarulsănătatea.ro.

 

 

 
afiseaza mai multe
Adaugă un comentariu
Doresc să primesc un email când cineva comentează
Cei care doresc să fie informaţi în momentul în care un vizitator publică un comentariu nou, pot bifa căsuţa de sub câmpul e-mail.
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Contact:
Adresă: str. M. Kogalniceanu, nr. 3
Craiova, Dolj
Telefon: 0351 431 881
E-mail: anunturi[at]micapi.ro