Politică Business Actualitate Evenimente Sport Administraţie Interviu Învăţământ  
Actualitate
APIA Dolj le solicită producătorilor agricoli să se asocieze
0 Publicat la 15 iunie 2018, ora 09:39, 4271 / 3875 afişări Micapi
Nota medie 5.8/10 din 1070 voturi
   

Consiliul Județean Dolj a fost gazda unei campanii de informare a celor de la APIA Dolj. Asocierea în cooperative a producătorilor le-ar aduce mari avantaje.

“Am început această campanie de informare deoarece este foarte important pentru toată lumea să înţeleagă că producătorii trebuie să se asocieze. Este extrem de important deoarece este mult mai ușor să punem mâna pe proiecte cu finanțare europeană. Sunt foarte multe posibilități în acest sens și este păcat să nu profităm. Sunt subvenții, sunt măsuri care ajută pe linia dezvoltării. Subvenționăm chiar și poliție de asigurare. Oamenii trebuie să înțeleagă asta şi să treacă de acele bariere mentale și să se asocieze în cooperative, în grupuri de producători. Avantajele sunt foarte multe“, a declarat directorului general adjunct al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, Constantin Bîrcă.

“99,85% dintre fermierii care au depus solicitări de finanțare și-au primit deja banii. Mai sunt foarte puține dosare în lucru, mici aspecte de clarificat, dar totul se va rezolva. Avem 36.000 de cereri venite, situându-ne pe locul al II-lea pe țară, din acest punct de vedere, iar ca suprafață ocupăm locul al IV-lea, după Timiș, Constanța și Teleorman”, a declarat Sorin Răducan, director APIA Dolj.

„Ne-a făcut o deosebită plăcere să fim gazdele unui eveniment deosebit, organizat de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, un eveniment care s-a bucurat de prezența directorului general adjunct al APIA Constantin Bîrcă, a directorului executiv al Centrului Județean Dolj al APIA, Sorin Răducan, precum și a numeroși primari, reprezentanți ai administrației publice locale și întreprinzători. 
APIA este o instituție foarte importantă, care aduce anual, numai în Dolj, aproximativ 100 de milioane de euro, sumă pusă la dispoziția fermierilor. Județul nostru are un potențial agricol semnificativ, un potențial care nu este însă îndeajuns exploatat. Mă bucur că putem scoate în evidență aceste forme de asociere între fermieri, care, este adevărat, sunt apariții încă timide în Dolj, dar ne așteptăm ca în acest sector să vedem o dezvoltare mai accentuată în perioada următoare. Am dorit ca prin prezența noastră la această întâlnire să transmitem un semnal de susținere, de disponibilitate pentru colaborare și pentru sprijinirea inițiativelor în acest domeniu”, a declarat Ion Prioteasa, președintele Ion Prioteasa.

 

 
afiseaza mai multe
Adaugă un comentariu
Doresc să primesc un email când cineva comentează
Cei care doresc să fie informaţi în momentul în care un vizitator publică un comentariu nou, pot bifa căsuţa de sub câmpul e-mail.
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Contact:
Adresă: str. M. Kogalniceanu, nr. 3
Craiova, Dolj
Telefon: 0351 431 881
E-mail: anunturi[at]micapi.ro