Politică Business Actualitate Evenimente Sport Administraţie Interviu Învăţământ  
Actualitate Se aduc lămuriri
Asociaţia “CCCE 2021”, aduce lămuriri despre deplasarea de la Bruxelles
0 Publicat la 10 decembrie 2014, ora 12:13, 4091 / 2176 afişări + Revista Micapi
Nota medie 5.8/10 din 984 voturi
   
Acuzele venite în urma dineului de la Bruxelles au fost lămurite de Asociaţia “Craiova Capitală Culturală Europeană 2021”.

În urma interesului manifestat de către reprezentanții presei craiovene față de evenimentul desfășurat la Bruxelles în data de 28 noiembrie 2014, facem următoarele precizări:

 

Evenimentul din data de 28 noiembrie 2014, de la Bruxelles, a avut loc la invitația Excelenței Sale, domnul Ștefan Tinca – Ambasador al României în Regatul Belgiei și a președintelui Cercului Royal Gaulois din Bruxelles, domnul Geoffroy Generet, de a organiza un dineu oltenesc, cu ocazia Zilei Naționale a României, la clubul Cercle Royal Gaulois.

 

Invitația domnului Ambasador a coincis cu perioada în care Asociația ”Craiova Capitală Culturală Europeană 2021” a finalizat manualul de indentitate vizuală și platforma online ale proiectului Craiova Capitală Culturală Europeană 2021. A fost o oportunitate pentru orașul Craiova de a se prezenta și de a face lobby în fața unor personalități de prim rang din capitala Belgiei.

Cu această ocazie, am prezentat distinșilor spectatori un regal muzical cu lucrări românești, susținut de cvintetul Operei Române Craiova, precum și costumele haute-couture semnate de Cătălin Botezatu, designer de renume internațional, un prieten al Craiovei după recenta montare Don Giovani de la Opera Română Craiova. Totodată, cei prezenți au vizionat filmul Craiova IntenCity, realizat anul trecut pentru proiectul Craiova Capitală Culturală Europeană 2021 și readaptat noii identități vizuale.

 

Dineul a avut loc între orele 19:00 – 22:30, fiind prezenți reprezentanți ai elitei belgiene, membri ai clubului Cercle Royal Gaulois, precum și invitați ai Asociației „Craiova Capitală Culturală Europeană 2021”, reprezentanți ai autorităților locale, oameni de afaceri, reprezentanți ai instituțiilor de cultură și ai instituțiilor mass-media locală și națională.

Clubul în care s-a desfăşurat evenimentul Asociaţiei „Craiova Capitală Culturală Europeană 2021” are o istorie de peste 160 de ani şi numără în prezent peste 1400 membri, dintre care membri ai Guvernului belgian, ambasadori, parlamentari, profesori universitari, importanţi oameni de afaceri şi unii dintre cei mai importanţi reprezentanţi ai profesiilor liberale din Belgia precum magistraţi, avocaţi, medici, scriitori, artişti

Reprezentanții clubului au pus sala la dispoziție fără niciun fel de implicare financiară din partea Asociației „Craiova Capitală Culturală Europeană 2021”.

În ceea ce privește conferința de presă facem următoarele precizări:

 

Întrucât la Cercle Royal Gaulois nu este în practica uzuală a clubului organizarea conferințelor de presă și pentru că data evenimentului a coincis cu finalizarea platformei online și a manualului de identitate vizuală, am considerat oportună susținerea unei conferințe de presă, la standardele impuse de eveniment, în prima parte a zilei (ora 13:00), dar în altă locație decât cea a Cercle Royal Gaulois. Obiectul conferinței de presă l-a constituit prezentarea noii identități vizuale mai sus menționată și nu lansarea candidaturii orașului Craiova în competiția pentru titlul de Capitală Culturală Europeană, această urmând a fi făcută după invitația oficială a Ministerului Culturii, conform calendarului Comisiei Europene.

La conferința de presă au participat reprezentanți ai mass-media locale și naționale din România, invitați de către Asociația „Craiova Capitală Culturală Europeană 2021”. Au primit invitații telefonice, din partea noastră, toți reprezentanții presei locale (televiziuni, ziare tipărite), membri ai Clubului presei, acesta fiind partener declarat al proiectului Craiova Capitală Culturală Europeană 2021. Totodată, Ambasada României în Regatul Belgiei a trimis un comunicat către presa belgiană.

 

Din punct de vedere financiar, Asociația „Craiova Capitală Culturală Europeană 2021” și-a propus să acopere toate cheltuielile necesare deplasării la Bruxelles din fonduri private. Din cauza timpului scurt nu s-a reușit strângerea sumei totale, fapt pentru care ne-am adresat Primăriei și Consiliului local Craiova, solicitând suma de 40.000 de lei, aceasta reprezentând doar o treime din totalul cheltuielilor destinate acestui eveniment, respectiv contravaloarea contractelor de prestări servicii și a contractelor semnate în baza legii dreptului de autor. Menționăm că toate cheltuielile aferente transportului, cazării și mesei au fost acoperite integral din fonduri private.

 

În ceea ce privește platforma online, site-ul video și manualul de identitate vizuală, facem precizarea că acestea au însumat 60.340 lei, iar modalitatea de desemnare a firmelor s-a realizat prin cerere de ofertă. În urma acestui proces și după analizarea ofertelor primite, reprezentanții Asociației au ales să colaboreze cu firma Colibri Consulting din Iași, agenţie de creaţie, specializată în advertising, comunicare şi strategie de brand, pentru platforma online şi manualul de identitate vizuală şi cu firma Oscarmega Media SRL din Craiova pentru site-ul video. Ca urmare a colaborării, cei de la firma Colibri Consulting au oferit sigla pe o sumă simbolică, aceasta fiind unanim acceptată de către Consiliul Director al ACCCE 2021.

 

Spre comparație, municipiul Cluj-Napoca a cheltuit suma de 35.000 lei doar pentru logo-ul proiectului Cluj Capitală Culturală Europeană 2021.

Sigla în sine, concepută pentru Proiectul Craiova Capitală Culturală Europeană 2021 a costat suma simbolică de 1 (un) leu. Elementul grafic central “C” reprezintă oraşul Craiova şi conceptul de Capitală Culturală, unificate pe un fond albastru, culoarea oficială a oraşului. Această literă întruneşte rolul de laitmotiv al identităţii vizuale, iar diversele culori şi poziţionări ale sale în cadrul siglei reprezintă întocmai diversitatea regiunii, dar şi unitatea culturală care se doreşte pentru judeţele Olteniei.

 

Din punct de vedere vizual şi funcţional, platforma online www.craiovaculturala.ro este în continuă evoluţie şi perfecţionare. În prezent, se dezvoltă secţiunea de magazin on-line, unde vizitatorii vor putea să-şi achiziţioneze produse promoţionale şi bilete la evenimentele lor preferate şi se lucrează la alte variante lingvistice ale site-ului (franceză şi germană), pentru a fi cât mai accesibil vizitatorilor.

 

Ca element de noutate, platforma prezintă un calendar virtual unde sunt centralizate evenimentele organizate de instituţiile partenere din Craiova. Acesta este uşor de navigat, având două versiuni de afişare: grid şi listă. Astfel, cine accesează www.craiovaculturala.ro poate afla foarte uşor ce spectacole se organizează în luna curentă, în ce zile, cine le organizează, locaţia evenimentului, dar şi imagini relevante despre eveniment.

 

Craiovaculturala.ro are dezvoltat în spate un sistem de administrare al conţinutului complet personalizat, user-friendly şi cu multiple nivele de acces. Spre exemplu, un nivel de utilizare al conţinutului este dedicat instituţiilor culturale din Craiova care doresc să-şi promoveze evenimentele direct în calendarul platformei „Craiova Capitală Culturală Europeană 2021”.

 
afiseaza mai multe
Adaugă un comentariu
Doresc să primesc un email când cineva comentează
Cei care doresc să fie informaţi în momentul în care un vizitator publică un comentariu nou, pot bifa căsuţa de sub câmpul e-mail.
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Contact:
Adresă: str. M. Kogalniceanu, nr. 3
Craiova, Dolj
Telefon: 0351 431 881
E-mail: anunturi[at]micapi.ro