Politică Business Actualitate Evenimente Sport Administraţie Interviu Învăţământ  
Actualitate
Biciclistul care a luat România la pedală a ajuns în Craiova
0 Publicat la 4 iulie 2014, ora 16:42, 4167 / 2359 afişări Cătălin Praja
Nota medie 6.0/10 din 1072 voturi
   
În jurul orei 15.00, Anton Duma, biciclistul care vrea să parcurgă 5.000 de km cu bicicleta prin ţară pentru a strange bani pentru Asociaţia Betania, a ajuns în Craiova.

Biciclistul aventurier, cu a sa bicicletă de 70 kg, a plecat de la Bacău pe 16 iunie. Campania pentru care “dă pedală” se numeşte “Pedalez pentru Betania”. Băcăuanul şi-a propus să dea ocol ţării şi să strângă 5.000 de euro pentru 5.000 de km parcurşi. “Banii mi-i dau oamenii normali, am fost la un canadian, i-am făcut o spiţă mi-a dat 70 de euro, alţii o sută şi aşa mai departe. Banii se strâng într-un cont şi se duc la Asociaţia “Betania”, o asociaţie care ajută tinerii cu nevoi speciale. În acest moment, Asociaţia „Betania” are în grijă 28 de fete cărora li se oferă posibilitatea şi sunt ajutate să-şi formeze deprinderile de viaţă independentă”, a declarat Anton Duma. Drumul până la Craiova nu a fost deloc uşor, dar, cu toate acestea, a fost şi foarte plăcut. A plecat la drum cu 35 de milioane de lei vechi, iar în acest moment mai are doar 6 milioane, dar nu-i e frică. “Dacă rămân fără bani nu-i problemă. Mă duc, găsesc oameni pe câmp, îi ajut şi îmi dau mâncare, mai spăl câteva vase la un restaurant şi de foame tot nu mor. Am făcut eu turul Europei fără bani, dar la noi în ţară”, a declarat Anton Duma. Până în acest moment, biciclistul care a fost în Laponia pentru a-i da un cadou lui Moş Crăciun a strâns 950 de euro după 1.300 de km parcurşi. De dormit doarme în păduri şi pe câmpuri, iar de spălat se spală la fântânile găsite pe drum. Astă seară, acesta va rămâne în Craiova, urmând ca mâine să dea pedală spre Drobeta Turnu-Severin. 

 
afiseaza mai multe
Adaugă un comentariu
Doresc să primesc un email când cineva comentează
Cei care doresc să fie informaţi în momentul în care un vizitator publică un comentariu nou, pot bifa căsuţa de sub câmpul e-mail.
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Contact:
Adresă: str. M. Kogalniceanu, nr. 3
Craiova, Dolj
Telefon: 0351 431 881
E-mail: anunturi[at]micapi.ro