Politică Business Actualitate Evenimente Sport Administraţie Interviu Învăţământ  
Actualitate Ambiţie şi multă muncă
Cătălina Cătineanu, o campioană într-un sport al bărbaţilor
0 Publicat la 1 decembrie 2020, ora 21:53, 1469 / 1297 afişări + Revista Micapi
Nota medie 5.9/10 din 282 voturi
   
De doi ani pe bicicletă. Campioană a României la ciclism. Pe numele ei Cătălina Cătineanu, această fată ne arată că performanţa se poate obţine la orice vârstă.

“Nu contează experianţa în ceea ce faci, contează ca ceea ce faci să faci bine – nu sunt cuvintele unui mare filosof antic. Sunt chiar spusele unei campioane care s-a apucat de un sport din dorinţa de a slăbi şi după un an a ajuns campioană. Descoperită pe marginea străzii, la o pungă de seminţe, nimeni nu se aştepta la ceea ce avea să urmeze.

 

“Am zis să încerc. Oricum voiam să slăbesc. Eram singura fată, dar nu a contat. Eu sunt o fată a sportului, am făcut baschet şi handbal, aşa că eram obişnuită cu efortul şi am zis >>de ce nu?<<”.

 

La o vârstă la care fetele se îndrăgostesc de băieţi, ea se amoreza, iremediabil, de bicicletă. Dar ca în orice dragoste adolescentină, mai era un obstacol de trecut: părinţii. “Dar ei nu au avut nimic de obiectat”.

 

Cu acordul lor şi dorinţa ei, a început antrenamentele. Joaca s-a transformat în seriozitate. Cu fiecare zi care trecea, efortul începea să se vadă, corpul să se modeleze iar tânăra fată să se îndrăgostească şi mai tare de ghidonul bicicletei.

Dacă la primul antrenament erau destul de mulţi ciclişti, după câteva zile, a rămas singură şi în scurt timp s-a văzut pe pistă, aruncată în concursuri.

 

“Nu mă aşteptam să concurez, mai ales că la început nu am vrut decât să slăbesc. A trebuit să mă obişnuiesc cu efortul, pentru că a fost foarte greu, dar am reuşit”.

 

4 iulie 2018 - ziua Americii.

 

Toţi ochii erau aţintiţi peste ocean. Nu şi ai Cătălinei, care făcea prima ei ieşire cu bicicleta. Primele concursuri au fost grele. Fără prea mult timp la dispoziţie, Cătălinei i-a fost greu la început. Dar, ce nu te doboară te face mai puternic. Iar pe Cătălina a făcut-o campioană naţională după primul an de ciclism.

 

“Este ceva ireal. A fost cea mai mare realizare din viaţa mea. Dacă mă întrebai înainte de asta dacă vreau să mă apuc de ciclism, răspunsul ar fi fost sigur NU!”.

 

Următorul pas este să reprezinte România. “Noi, cei mici suntem viitorul. Vreau să arăt că noi, ca ţară, avem un potenţial uriaş în ciclism. Vreau să cresc, să mă dezvolt şi să câştig cât mai multe premii. Stau şi mă uit la tricoul de campioană şi nu îmi vine să cred ce am realizat.

 

 “Ideea este să ai încredere şi atunci când  nu mai poţi, continuă pentru că nu ştii cât de departe poţi ajunge”.

 

 
afiseaza mai multe
Adaugă un comentariu
Doresc să primesc un email când cineva comentează
Cei care doresc să fie informaţi în momentul în care un vizitator publică un comentariu nou, pot bifa căsuţa de sub câmpul e-mail.
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Contact:
Adresă: str. M. Kogalniceanu, nr. 3
Craiova, Dolj
Telefon: 0351 431 881
E-mail: anunturi[at]micapi.ro