Politică Business Actualitate Evenimente Sport Administraţie Interviu Învăţământ  
Actualitate
Claudiu Manda amintește despre singurul partid care se luptă pentru scăderea facturilor: PSD
0 Publicat la 6 septembrie 2021, ora 22:22, 1227 / 1102 afişări + Revista Micapi
Nota medie 6.2/10 din 332 voturi
   

Președintele PSD Dolj, Claudiu Manda,  aduce în discuție un subiect care, în aceste zile, pare dat uitării: creșterile uriașe de la gaze și energie.

 

“În timp ce PNL și USR-Plus se bat pe ciolanul puterii, PSD rămâne singurul partid responsabil care continuă să se lupte pentru cetățeni. În timp ce PNL și USR se ceartă în Biroul Permanent pe semnăturileoțiunii, PSD a reușit să obțină votul pentru o comisie de anchetă privind creșterea artificială a prețurilor la energie electrică și gaze naturale. Tot azi, când PNL și USR-Plus se acuză reciproc pentru dezastrul economic, PSD a depus amendamentele la Legea consumatorului vulnerabil.

o PSD este singurul partid din parlament care acționează pentru apărarea cetățenilor în fața creșterii artificiale și necontrolate a tarifelor la energie și gaze naturale.

o Ce prevăd amendamentele PSD la Legea consumatorului vulnerabil

1) Devansarea intrării în vigoare a Legii astfel încât protejarea consumatorului vulnerabil să devină operațională înainte de venirea anotimpului rece. În loc să intre în vigoare la 1 septembrie 2022, amendamentul PSD propune ca legea să intre în vigoare în 30 de zile de la adoptare.

2) Creșterea plafonului de venituri în care se încadrează consumatorul vulnerabil, de la 810 lei la 1.149 lei/pe membru de familie, iar în cazul gospodăriilor cu o singură persoană de la 1.445 lei la 2.053 lei.

3) Indexarea anuală automată a pragurilor de venit în care se încadrează consumatorul vulnerabil ​și a ajutoarelor acordate consumatorilor vulnerabili.

4) Creșterea ajutorului suplimentar pentru fiecare sursă de energie folosită în fiecare gospodărie cu consumatori vulnerabili, după cum urmează:

• De la 30 lei la 50 lei/lună suplimentar pentru consumul de energie electrică și de la 50 lei la 70 lei/lună dacă energia electrică este singura sursă.

• De la 10 lei la 30 lei/lună suplimentar pentru consumul de gaze naturale

• De la 10 lei la 20 lei/lună suplimentar pentru consumul de energie termică

• De la 20 lei la 30 lei/lună suplimentar pentru consumul de combustibili solizi și/sau petrolie”, a spus Claudiu Manda.

 

 
afiseaza mai multe
Adaugă un comentariu
Doresc să primesc un email când cineva comentează
Cei care doresc să fie informaţi în momentul în care un vizitator publică un comentariu nou, pot bifa căsuţa de sub câmpul e-mail.
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Contact:
Adresă: str. M. Kogalniceanu, nr. 3
Craiova, Dolj
Telefon: 0351 431 881
E-mail: anunturi[at]micapi.ro