Politică Business Actualitate Evenimente Sport Administraţie Interviu Învăţământ  
Actualitate
Cosmin Vasile: Craiova va avea cel mai mare parc tehnologic și de IT din sud-vestul României
0 Publicat la 14 decembrie 2020, ora 16:53, 1038 / 918 afişări + Revista Micapi
Nota medie 6.2/10 din 220 voturi
   
Președinteel CJ Dolj, Cosmin Vasile, a parafat azi, împreună cu Cezar Spînu, rectorul Universității din Craiova, un parteneriat prin care vor creea 1500 de locuri de muncă și vor reabilita celebrul S200.

“Craiova va avea cel mai mare parc tehnologic și de IT din sud-vestul României, ca urmare a unui angajament pe care Consiliul Județean Dolj și l-a asumat începând de astăzi.

Am luat decizia de a ne implica în finalizarea unui proiect care trenează de ani de zile, din lipsă de fonduri și oportunități de finanțare.

Astfel, după o serie de discuții constructive cu reprezentanții Universității din Craiova, am parafat în această dimineață un protocol de colaborare prin care cele două instituții vor lucra împreună la finalizarea amenajării blocului S200. Specialiștii noștri au identificat axele de finanțare din fonduri externe, astfel încât această construcție, resimțită de comunitate ca o pată pe imaginea orașului, să primească o funcționalitate potrivită nevoilor de dezvoltare ale pieței muncii și mediului de afaceri din zonă. Aici vom crea un Parc IT&C ce se va desfășura pe 27.000 mp, un centru ce va găzdui atât sediile și birourile micilor firme, precum și a marilor companii din domeniile IT și digitalizare. Odată încheiate toate etapele, se vor crea minim 1.500 de locuri de muncă destinate tinerilor absolvenți de studii de profil ai Universității din Craiova.

Acest pas este primul dintr-o serie de demersuri pe care mi le-am asumat odată cu votul de încredere primit de la doljeni în aceasta toamnă. Alte zeci de proiecte urmează să fie inițiate în următoarele luni, ca urmare a unui plan bine pus la punct de dezvoltare a județului”, a declarat Cosmin Vasile.

 

 

 
afiseaza mai multe
Adaugă un comentariu
Doresc să primesc un email când cineva comentează
Cei care doresc să fie informaţi în momentul în care un vizitator publică un comentariu nou, pot bifa căsuţa de sub câmpul e-mail.
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Contact:
Adresă: str. M. Kogalniceanu, nr. 3
Craiova, Dolj
Telefon: 0351 431 881
E-mail: anunturi[at]micapi.ro