Politică Business Actualitate Evenimente Sport Administraţie Interviu Învăţământ  
Actualitate Succesul lui Blaga a fost dictat de la Cotroceni
Cum i-a tras-o Băsescu Elenei Udrea
0 Publicat la 27 martie 2013, ora 22:10, 5272 / 2551 afişări Liviu Bistriceanu
Nota medie 6.2/10 din 1063 voturi
   

 

Sunt curios ce ar fi făcut Traian Băsescu dacă Elena Udrea ar fi câştigat şefia PDL. Nu de alta, dar partidul este aproape mort şi, cu siguranţă, nimeni nu l-ar fi putut resuscita.
Cred că lui Traian Băsescu îi convine de minune că a ieşit tot Vasile Blaga. Rezultatul i-a permis să se despartă imediat de muribundul PDL, invocând motive stupide, de parcă Blaga, Berceanu, Videanu şi toţi ceilalţi veterani ai democrat-liberalilor n-ar fi din acelaşi aluat ca şi Traian Băsescu. Oricum, deşi preşedintele a pozat în susţinător pe faţă al Elenei Udrea, ne-a mirat că oameni de încredere ai şefului de la Cotroceni – Teodor Stolojan şi Raluca Ţurcan, spre exemplu – l-au sprijinit tocmai pe Vasile Blaga. Concluzia, cum sugeram şi înainte, e că Elena Udrea mai mult l-ar fi încurcat pe Băsescu, hotărât să lanseze urgent „Mişcarea Populară”, o variantă despre care se spune că va încerca să acapareze simpatiile electoratului de dreapta din România.
Faptul că „Mişcarea Populară”, înregistrată cu mai multe luni în urmă de Elena Băsescu la indicaţiile tatălui, promovată alaltăieri de consilierii cotrocenişti Cristian Diaconescu şi Sebastian Lăzăroiu, a fost o greşeală uriaşă de strategie, dar se pare că astfel de gafe îl caracterizează pe Traian Băsescu în ultima vreme. Păi, la cât este de antipatic, Lăzăroiu nu e în stare să convingă pe nimeni să-i susţină ideile, în timp ce Cristian Diaconescu, un tip deştept şi construit mai degrabă pentru misiuni de politică externă, a dovedit, în nenumărate rânduri, că este foarte slab ca luptător pe scena politică românească.
Practic, pentru a nu mai pierde aproape 2 ani, atât cât i-a mai rămas din mandat, Traian Băsescu urmăreşte, probabil, să fie suspendat din nou din funcţia de preşedinte. Deja a început să-i calce sistematic pe bătături pe uselişti, stârnind mânia lui Voiculescu, Antonescu şi, evident, a Antenei 3, doar că Ponta, mult mai parşiv şi cu capul pe umeri, pare hotărât să-l fiarbă în suc propriu pe preşedinte, lăsându-l să se sinucidă politic. Asta înseamnă că Traian Băsescu să fie lăsat la Cotroceni fix până la sfârşitul lui 2014, refuzându-i-se eliberarea de sub rigorile funcţiei prezidenţiale. Că Ponta, prin acest experiment, nu asigură nici un câştig României şi românilor, ci dimpotrivă, e o altă discuţie, serioasă însă, care ar trebui să-i dea de gândit premierului. Partea proastă e că suspendarea ne-ar face probabil şi mai rău, ne-am pune în cap toată Uniunea Europeană.
 
afiseaza mai multe
Adaugă un comentariu
Doresc să primesc un email când cineva comentează
Cei care doresc să fie informaţi în momentul în care un vizitator publică un comentariu nou, pot bifa căsuţa de sub câmpul e-mail.
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Contact:
Adresă: str. M. Kogalniceanu, nr. 3
Craiova, Dolj
Telefon: 0351 431 881
E-mail: anunturi[at]micapi.ro