Politică Business Actualitate Evenimente Sport Administraţie Interviu Învăţământ  
Actualitate Au trimis o scrisoare Primăriei
Elevii vor gratis pe traseul E 1
0 Publicat la 21 mai 2014, ora 11:12, 4988 / 2714 afişări C.H.
Nota medie 5.9/10 din 1260 voturi
   
Consiliul Judeţean al Elevilor (CJE) Dolj a adresat o solicitare Primăriei Craiova prin care se cere circulaţia liberă cu traseul E 1. Elevii consideră că în acest fel s-ar reduce absenteismul şcolar.

Elevii cer ca şi la nivelul Craiovei să se aplice în parte măsura practicată în oraşe precum Timişoara sau Cluj, unde şcolarii merg gratis cu autobuzele. “Considerăm că elevii urbei noastre au nevoie de sprijin acordat cu precădere oferind gratuitate elevilor ce circulă pe traseul E1 al Regiei Autonome de Transport din Craiova…Nu ar fi o premieră acordarea gratuităţii elevilor pe un traseu având in vedere ca în oraşe precum Cluj sau Timişoara se acordă gratuitate elevilor şi studenţilor pe orice mijloc de transport în comun al municipalităţii. Acordând şi în orasul nostru gratuitate pe traseul E1, considerăm nu numai că am ajuta elevii, dar indirect şi parintii acestora, scutindu-i de plata unui abonament în fiecare lună”, se arată în solicitarea Consiliului Judeţean al Elevilor Dolj.

În textul solicitării, elevii precizează că aproape o treime din populaţia şcolară a Craiovei provine din afara oraşului, iar mulţi dintre elevi acumulează absenţe din cauză că întârzie sau nu ajung la timp la cursuri. “Elevii întâmpină dificultăţi mai ales materiale, lucru ce îi împiedică să îşi achizitioneze abonamente chiar şi cu o reducere de 50%. Astfel, aceştia întârzie la orele de curs făcând zeci de absenţe în fiecare semestru. Demersul nostrum, al Consiliului Judeţean al Elevilor Dolj, este unul cât se poate de echilibrat şi bine intenţionat, luând în considerare că peste jumătate dintre elevii craioveni circulă zilnic cu autobuzele traseului E1”.

CJE Dolj reprezintă elevii din 35 de licee doljene, 22 dintre acestea aflându-se în municipiul Craiova.

 
afiseaza mai multe
Adaugă un comentariu
Doresc să primesc un email când cineva comentează
Cei care doresc să fie informaţi în momentul în care un vizitator publică un comentariu nou, pot bifa căsuţa de sub câmpul e-mail.
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Contact:
Adresă: str. M. Kogalniceanu, nr. 3
Craiova, Dolj
Telefon: 0351 431 881
E-mail: anunturi[at]micapi.ro