Politică Business Actualitate Evenimente Sport Administraţie Interviu Învăţământ  
Actualitate William Shakespeare vecin cu Mihai Viteazul
Piaţa William Shakespeare
0 Publicat la 28 mai 2013, ora 17:25, 5764 / 2796 afişări Claudia Vascău
Nota medie 5.8/10 din 1184 voturi
   
Piaţa astfel botezată va fi delimitată de Piaţa Tricolorului, str. Calea Bucureşti, Aleea Teatrului şi str. Alexandru Ioan Cuza.

Consiliul Local al Municipiului Craiova are pe ordinea de zi a şedinţei din 30 mai un punct de interes cultural - înfiinţarea Pieţei William Shakespeare, cu delimitările de mai sus. Iniţiatorul proiectului de hotărâre al CL este primăriţa Lia Olguţa Vasilescu. Justificarea este dată de renumele şi tradiţia Festivalului Internaţional „Shakespeare“, care s-a ţinut la Craiova ani la rând.
„Municipiul Craiova, a devenit pe parcursul anilor, scenă pentru prestigiosul Festival Internaţional Shakespeare, eveniment cultural de excepţie care a reunit într-o ofertă de spectacole abundentă, actori de renume mondial, regizori consacraţi, oameni de cultură, artişti de pe mai multe continente, lansări de carte, colocvii, simpozioane şi expoziţii. Astfel, se reuşeşte în Craiova păstrarea unui standard cultural ridicat la nivel internaţional. Festivalul Internaţional Shakespeare a reprezentat pentru Teatrul Naţional Marin Sorescu o deschidere culturală fantastică, devenind astfel, pe parcursul celor 8 ediţii, un simbol cultural şi arhitectural al Olteniei“, se arată în fundamentarea proiectului de hotărâre.
De-a lungul anilor, la Teatrul Naţional Marin Sorescu s-au pus în scenă cu un ecou răsunător piese ale marelui Will cum ar fi „Macbeth” (Ubu Rex),  „Poveste de iarnă”,  „Apocalipsa”,  „Regele Lear”,  „Cum vă place”, „Richard al III-lea”, „Timon din Atena”, „Furtuna” şi „Hamlet”

 
afiseaza mai multe
Adaugă un comentariu
Doresc să primesc un email când cineva comentează
Cei care doresc să fie informaţi în momentul în care un vizitator publică un comentariu nou, pot bifa căsuţa de sub câmpul e-mail.
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Contact:
Adresă: str. M. Kogalniceanu, nr. 3
Craiova, Dolj
Telefon: 0351 431 881
E-mail: anunturi[at]micapi.ro