Politică Business Actualitate Evenimente Sport Administraţie Interviu Învăţământ  
Actualitate
Fonduri europene pentru combaterea incendiilor forestiere
0 Publicat la 11 august 2021, ora 22:17, 652 / 586 afişări + Revista Micapi
Nota medie 5.9/10 din 221 voturi
   

Incendiile de pădure reprezintă dezastre greu de prevenit și o amenințare pentru care am ales să ne pregătim. În acest sens, am accesat o linie de finanțare a Uniunii Europene care să susțină demersul nostru. Implementăm, în această perioadă, un proiect transfrontalier de aproape un milion de euro pentru combaterea incendiilor forestiere.

Ne-am propus să creștem capacitatea de reacție și de performanță a instituțiilor cu atribuții de intervenție în caz de dezastre imprevizibile și extrem de dificil de combătut, cum sunt incendiile din zonele împădurite. Pentru stingerea focului în aceste condiții este nevoie de echipamente performante speciale, care nu se regăsesc în dotarea instituțiilor de intervenție în situații de urgență din Dolj.

Zeci de echipamente speciale de protecție împotriva focului, vehicule de tip ATV dotate cu sisteme de combatere a incendiilor și platforme de transport pentru acestea, autovehicule de teren, dispozitive de vedere pe timp de noapte și alte dotări specifice vor ajunge la Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Oltenia” și la Inspectoratul de Jandarmi Județean „Mihai Bravu”, din Dolj.

În plus, vom extinde sistemul de alarmare electronică existent în județul nostru, prin achiziționarea și amplasarea de sirene electronice și implementarea unui sistem integrat de avertizare și alarmare în șase localități: Brabova, Bratovoiești, Cetate, Fărcaș, Plenița și Sadova.

Parteneri în acest proiect ne sunt cele două inspectorate județene, dar și municipalitatea din Lom, Bulgaria. În cele două regiuni se vor organiza și aplicații de mobilizare și pregătire în caz de urgență, dar și campanii de informare, conștientizare și prevenție.

 

 

 
afiseaza mai multe
Adaugă un comentariu
Doresc să primesc un email când cineva comentează
Cei care doresc să fie informaţi în momentul în care un vizitator publică un comentariu nou, pot bifa căsuţa de sub câmpul e-mail.
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Contact:
Adresă: str. M. Kogalniceanu, nr. 3
Craiova, Dolj
Telefon: 0351 431 881
E-mail: anunturi[at]micapi.ro