Politică Business Actualitate Evenimente Sport Administraţie Interviu Învăţământ  
Actualitate
Galerie Foto: Se lucrează zi și noapte la aducțiunea Isvarna-Craiova
0 Publicat la 25 noiembrie 2021, ora 17:26, 523 / 447 afişări + Revista Micapi
Nota medie 5.9/10 din 142 voturi
   
Conducta de apă Isvarna, care va racorda Craiova la cea mai pură apă, va fi gata la termenul stabilit. Firma constructoare munceste non stop ca lucrările să fie gata la timp.

Apa de Izvarna este una din puţinele ape care nu necesită tratare, ci doar o dezinfecţie cu doze reduse de clor. Realizarea firului 2 de aducţiune Izvarna va asigura alimentarea cu apă pentru 385.933 de locuitori.

 

“Cel mai mare proiect demarat pe mandatul meu de primar este acum in faza de execuție. Este vorba de aducțiunea Firului Isvarna 2 care va face posibilă alimentarea orașului cu apă plată de izvor pentru consum, precum și introducerea rețelei de canalizare pe toate străzile Craiovei, acolo unde nu există. De asemenea, localitățile Cârcea, Malu Mare, Breasta, Bucovaț, Ghercești, Mischii, Pielești, Șimnicu de Sus, Ișalnița, Coțofenii din Dos, Calafat, Maglavit, Băilești, Poiana Mare, Piscu Vechi, Rast, Cerat, Bechet, Ostroveni, Călărași, Dăbuleni și Plenita, ceea ce înseamnă 60 la sută din populația județului, vor beneficia de rețele de apă și canalizare.
La nivelul Craiovei, investiția care implică aducțiunea Isvarna și rețeaua de canalizare se ridică la valoarea de 220 milioane de euro, iar întregul contract la suma de 450 milioane euro, fiind cel mai mare din Europa de acest gen. A fost un efort susținut al Primăriei Craiova și al primăriilor din localitățile menționate, al Consiliilor Județene Dolj și Gorj, al Companiei de Apă Oltenia precum și al guvernelor PSD care ne-au acordat tot sprijinul până la semnarea, anul trecut, a acestui mega contract. Sunt absolut convinsă că dacă nu am fi beneficiat de ajutorul guvernărilor PSD, iar la Consiliul Județean Gorj nu ar fi fost o majoritate PSD, valoarea contractului în ceea ce privește cheltuielile cu canalizarea ar fi fost mult diminuată, iar aducțiunea Isvarna ar fi rămas doar un vis frumos.
La finalizarea lucrărilor de canalizare, pe toate străzile Craiovei unde sunt prinse aceste lucrari, va demara o amplă acțiune de asfaltare, fiindcă asfaltul nu putea fi pus inainte de executarea acestor lucrări, iar fără finanțare europeană orașul nu și-ar fi permis această investiție”, a declarat edilul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu.

 

Firul II de aducțiune Izvarna – Craiova este o investiție strategică nu numai pentru Craiova, ci pentru întreg județul Dolj, dar și pentru Gorj, este varianta prin care, la finalul lucrărilor, vom asigura apă potabilă de munte, de cea mai bună calitate, pentru Craiova și alte 6 localități din Dolj, respectiv Brădești, Coțofenii din Față, Almăj, Ișalnița, Șimnicu de Sus și Filiași, precum și pentru Rovinari, Brănești, Câlnic, Godinești, Plopșoru, Telești, Tismana și Țânțăreni, din județul Gorj. Investiția presupune reabilitarea a 27,4 kilometri de conductă și construirea altor 96,4 de kilometri și a fost împărțită în 6 contracte de lucrări, aflate în diferite stadii ale licitațiilor, acesta fiind primul adjudecat. “Coridorul” pe unde va trece Firul II de aducțiune Izvarna – Craiova înseamnă o suprafață totală de peste 215 hectare, suprafață care a fost trecută în proprietatea publică a Județului Dolj.

 

 
afiseaza mai multe
Adaugă un comentariu
Doresc să primesc un email când cineva comentează
Cei care doresc să fie informaţi în momentul în care un vizitator publică un comentariu nou, pot bifa căsuţa de sub câmpul e-mail.
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Contact:
Adresă: str. M. Kogalniceanu, nr. 3
Craiova, Dolj
Telefon: 0351 431 881
E-mail: anunturi[at]micapi.ro