Politică Business Actualitate Evenimente Sport Administraţie Interviu Învăţământ  
Actualitate
Galeriile “Cromatic” invită craiovenii să deguste “bucatele” de altădată
0 Publicat la 19 noiembrie 2014, ora 14:51, 5586 / 2586 afişări Cătălin Praja
Nota medie 5.9/10 din 1087 voturi
   
Dolj-ul tradiţional va putea fi văzut de craioveni vineri, la Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj, de la ora 13.00. Câteva bunicuţe de la Dăbuleni vor aduce produse tradiţionale spre a fi degustate de craioveni.

Pe lângă “bucatele” de altădată, oamenii vor mai putea viziona şi o proiecţie de film şi o expoziţie foto despre tradiţiile bucătăriei olteneşti. Mâncarea va fi una de post, făcută de bunicuţele din Dăbuleni.

 

Ochiul privitorului va descoperi cu drag şi o machetă de casă de la ţară, realizată împreună cu studente ale Facultăţii de Litere din Craiova şi cu Lila Gima, muzeograf la Secţia de Ştiinţele Naturii a Muzeului Olteniei. Mariana Stănică, una dintre bătrânelele de la şezătoare le va povesti craiovenilor cum era odată viaţa-n sat.

 

Evenimentul este organizat de Consiliul Judeţean Dolj, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj, cu sprijinul Primăriei oraşului Dăbuleni, Muzeului Olteniei, Alto Media şi Facultăţii de Litere Craiova, sub egida Asociaţiei “Craiova Capitală Culturală Europeană 2021”.

 

 

 

 

 

 
afiseaza mai multe
Adaugă un comentariu
Doresc să primesc un email când cineva comentează
Cei care doresc să fie informaţi în momentul în care un vizitator publică un comentariu nou, pot bifa căsuţa de sub câmpul e-mail.
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Contact:
Adresă: str. M. Kogalniceanu, nr. 3
Craiova, Dolj
Telefon: 0351 431 881
E-mail: anunturi[at]micapi.ro