Politică Business Actualitate Evenimente Sport Administraţie Interviu Învăţământ  
Actualitate Galerie Foto
Lia Olguța Vasilescu anunță prima stradă racordată la canalizare menajeră din Făcăi
0 Publicat la 26 martie 2021, ora 19:24, 1252 / 1153 afişări + Revista Micapi
Nota medie 6.0/10 din 220 voturi
   
Finanțarea europeană de 445 de milioane de euro începe să se vadă. Prima stradă din Craiova a fost racordată în timp record la canalizarea menajeră.

Însoțită de cele două veceprimărițe, Daniela Barbu și Aurelia Filip, primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu a făcut o vizită pe șantier.

 

“Strada Harghita, din Făcăi, are deja canalizarea menajeră introdusă, deși lucrările au început ieri. Maine va fi redată circulației. Constructorul se mișcă repede, astfel încât cetățenii care domiciliază pe străzile cu lucrări să simtă cât mai puțin disconfort. E prognozat ca, într-o lună și jumătate, întreg cartierul să fie racordat la canalizare. Imediat vom începe și asfaltarea. Cea mai avansată stradă, în ceea ce privește documentația necesară asfaltării, este Tisa. Dacă se mișcă în acest ritm constructorul, toate străzile din oraș vor beneficia de canalizare într-un an și jumătate”, a anunțat Lia Olguța Vasilescu.

 

Proiectul a fost depus de Compania de Apă Oltenia în primul mandat de primar al Liei Olguței Vasilescu și a obținut finanțare europeană, iar acum se implementează cel mai mare proiect din estul Europei care vizează investiții de peste 450 milioane de euro în infrastructura de apă și canalizare de pe aria de operare. Este vorba despre „Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Dolj, în perioada 2014-2020”.

 

 Investițiile cuprinse în proiect reprezintă un efort de a asigura un grad apropiat de 100% de acoperire cu servicii centralizate de apă și apă uzată în zona de operare, rezultatul direct fiind îmbunătățirea condițiilor de viață a populației județului în procent de peste 50% – beneficiari direcți fiind 355.405 locuitori. Astfel, este prevăzută continuarea procesului de extindere și reabilitare a infrastructurii realizate în etapa 2007 – 2013 în 23 de localități din județul Dolj, respectiv Craiova, Cârcea, Malu Mare, Breasta, Bucovăț, Ghercești, Mischii, Pielești, Șimnicu de Sus, Ișalnița, Coțofenii din dos, Calafat, Maglavit, Băilești, Poiana Mare, Piscu Vechi, Rastu Nou, Cerăt, Bechet, Ostroveni, Călărași, Dăbuleni și Plenița.

 

 

 

 
afiseaza mai multe
Adaugă un comentariu
Doresc să primesc un email când cineva comentează
Cei care doresc să fie informaţi în momentul în care un vizitator publică un comentariu nou, pot bifa căsuţa de sub câmpul e-mail.
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Contact:
Adresă: str. M. Kogalniceanu, nr. 3
Craiova, Dolj
Telefon: 0351 431 881
E-mail: anunturi[at]micapi.ro