Politică Business Actualitate Evenimente Sport Administraţie Interviu Învăţământ  
Actualitate
Lia Olguța Vasilescu: Luna viitoare începe programul pilot de transport gratuit pentru elevi
0 Publicat la 17 februarie 2021, ora 16:15, 801 / 729 afişări Mihai Micuț
Nota medie 5.9/10 din 116 voturi
   

Elevii din Craiova o să beneficieze de transport gratuit, oferit de Primăria Craiova. Anunțul a fost făcut de primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu.

 

“Proiectul pilot va începe de luna viitoare cu două zone, (nr. Strada C-tin Brâncuși și C.N “Carol I” și C.N „Elena Cuza)”.”

Municipalitatea a purtat o corespondeță mai amplă pentru a putea demara acest program pilot.

 

“Am avut deja discuții cu reprezentanții ISJ și cu directorii din mai multe unități școlare ca să putem demara proiectul pentru transport școlar. Mai mult, am avut și o aprobare a comisiei de sistematizare pentru ca aolo unde vin aceste autobuze școlare, în proximitatea școlilor, să putem face benzi destinte doar pentru transportul școlar, pentru că, așa cum se prezintă unele zone ale Craiovei, este imposibil să mai circuli pe acolo, sunt mașini parcate și pe stânga și pe dreapta. Vom interzice parcările pe aceste trotuare”, a declarat edilul Băniei.  

 

Conform declarațiilor primarului Craiovei, au fost stabilite stațiile de autobuz unde o să opreacă aceste autobuze.

 

“Dacă va fi un succes, o să extindem programul în tot orașul. Transportul școlar este gratuit”, a spus Lia Olguța Vasilescu.

Pentru a beneficia de aceste facilități, părinții trebuie să își dea acordul ca elevii să poată folosi transportul școlar. În acest moment, se lucrează la identificarea elevilor, astfel încât, municipalitatea să aleagă cea mai bună variant pentru copii: stațiile deja existente ale RAT Craiova sau crearea unor stații noi.

 

Pentru a nu fi probleme, în autobuz va fi permanent un observator care va bifa copii care urcă.

 

“De asemenea, am discutat cu directorii ca învățătoarele să nu intre la școală până nu preiau toți copiii din stația de autobuz,” a mai zis Lia Olguța Vasilescu.

 

Odată demarat acest proiect, municipalitatea are în plan achiziționarea a 100 de autobuze școlare și microbuze pe fonduri europene și pe partea de digitalizare toți copiii până în clasa a IV-a să beneficieze de brățări digitale care să fie monitorizate de pe telefon de fiecare părinte ca să știe în fiecare moment unde se află copilul.

 
afiseaza mai multe
Adaugă un comentariu
Doresc să primesc un email când cineva comentează
Cei care doresc să fie informaţi în momentul în care un vizitator publică un comentariu nou, pot bifa căsuţa de sub câmpul e-mail.
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Contact:
Adresă: str. M. Kogalniceanu, nr. 3
Craiova, Dolj
Telefon: 0351 431 881
E-mail: anunturi[at]micapi.ro