Politică Business Actualitate Evenimente Sport Administraţie Interviu Învăţământ  
Actualitate
Lia Olguţa Vasilescu oferă primele detalii despre noul mandat de Primar al Craiovei
0 Publicat la 29 septembrie 2020, ora 23:29, 4204 / 3834 afişări Sabrina Catrina
Nota medie 6.1/10 din 262 voturi
   
Proaspăt aleasă primar al Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu şi-a făcut temele şi a oferit primele răspunsuri despre noul mandat şi despre cum o să fie colaborarea cu noua conducere a Primăriei Municipiului Craiova şi cu Consiliul Local în emisiunea ORA 21 a lui Laurenţiu Barbu de la Oltenia TV.

Dacă fiecare dintre candidaţi, şi aici mă refer şi la candidaţii de la CL, îşi respectă promisiunile făcute în campania electorală, n-ar trebui să fie nicio problemă pentru că ar trebui să lucrăm cu toţii în interesul cetăţeanului. Dacă vor pune interesul politic mai presus de interesul cetăţeanului, o să vedem.

 Am mai coabitat în 2012  când am candidat din partea PSD – PNL, USL la vremea respectivă, în 2016 în alianţă cu UNPR. De fiecare dată am avut viceprimari şi de la celelalte partide şi nu am avut niciun fel e probleme, ba mai mult, domnul Mihail enoiu care a fost viceprimar din partea UNPR  a candidat mai departe din partea noastră ca şi funcţia de primar.

Eu n-am avut până acum probleme de coabitare, sper să nu fie cazul nici de acum înainte. Ce pot să vă spun cu certitudine este că am de gând să pun viceprimarii la treabă. Nu îi trimit la ascuţit creioane cum cred ei, o să îi pun la treabă. Sper să ţină pasul cu mine, cu ritmul meu şi dacă va fi aşa, totul va fi bine”, a declarat Lia Olguţa Vasilescu.

 

Proiecte deja scrise

Majoritatea proiectelor care au fost promise,se află în diverse stadii, după cum afirmă cea care va conduce destinele oraşului.

 

Astăzi am revăzut poiectele pe care le-am promis în campania electorală împreună cu domnul primar Genoiu ca să văd în ce stadii se află. Toate sunt trecute de Consiliul Local măcar la nivel de studii de fezabilitate dacă nu chiar mai departe, până la nivel de proiectare şi de execuţie. Mi-e greu să cred că actualul CL va bloca aceste proiecte înn condiţiile în care s-au cheltuit deja bani pe studiile de fezabilitate. În rest, la ce am urmărit la contracandidaţii mei, au vorbit despre lucruri pe care noi le-am început deja.

 

Pe fonduri europene, spre exemplu, urmează să luăm 100 de milioane de euro pentru smart şi green city, ceea ce au promis şi ei în campania electorală.

Sinurul proiect care nu este trecut prin CL est spitalul de pediatrie, la care s-a lucrat foarte mult, suntem într-o fază foarte avansată chiar. Urmeayă ca în două luni să putem trece prin CL studiul de fezabilitate şi mi-e foarte greu să cred că nu vor vota aşa ceva”, a mai declarat Lia Olguţa Vasilescu.

 

Principalele proiectele despre care vorbeşte Lia Olguţa Vasilescu sunt:

  • Dracula Park
  • Firul II Isvarna – proiect de 445 de mil euro care este în implementare
  • Spital nou de Pediatrie în Craiova
  • Fan Zone în Piaţa Veche,
  • Pasajul de la Gârleşti
  • Reabilitarea Hipodromului din Parcul Nicolae Romanescu,
  • Modernizarea transportului în comun prin achiziţionarea a 17 tramvaie şi 46 de autobuze electrice 
  • Reabilitarea celor două tronsoane nereabilitate de linie de tramvai,
  • Smart şi green city
  • Parcări pe structură uşoară în zonele aglomerate

 

 
afiseaza mai multe
Adaugă un comentariu
Doresc să primesc un email când cineva comentează
Cei care doresc să fie informaţi în momentul în care un vizitator publică un comentariu nou, pot bifa căsuţa de sub câmpul e-mail.
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Contact:
Adresă: str. M. Kogalniceanu, nr. 3
Craiova, Dolj
Telefon: 0351 431 881
E-mail: anunturi[at]micapi.ro