Politică Business Actualitate Evenimente Sport Administraţie Interviu Învăţământ  
Actualitate
Ministrul Economiei vrea să lanseze programul “Prima maşină”
0 Publicat la 17 iulie 2014, ora 15:30, 4581 / 2236 afişări C.V.
Nota medie 6.1/10 din 1016 voturi
   
Ministrul Economiei, braşoveanul Constantin Niță, a declarat joi, la Craiova, după ce a vizitat fabrica Ford, că în România este nevoie de “facilități, de programe””, pentru a convinge populația să cumpere mașini produse în țară, informează Agerpres.

Un astfel de program ar putea fi destinat tinerilor, susține ministrul Economiei, și ar permite acestora să-și achiziționeze în condiții avantajoase un autoturism din producția internă. “În cifre, Ford înseamnă, anul acesta, 180.000 de motoare, 70.000 de autoturisme din care, din păcate, pe piața românească sunt 2% și asta nu este bine. Pentru a convinge populația din România să cumpere mașini produse în țară este nevoie de facilități, de proiecte. Cum este programul rabla, ar trebui un program pentru prima mașină. Dau un exemplu. Iată, secretarul de stat pentru politici industriale să găsească o formulă pentru acest program prin care tinerii de 18-20 de ani să-și poată cumpăra mașină românească în niște condiții. Nu știu, discutăm de finanțare împreună și cu producătorul și așa mai departe: să folosim poate mai mult leasingul, băncile să dea drumul la creditare și să se ocupe mai puțin numai de titlurile de stat. Sunt multe lucruri care trebuie abordate, dar probabil că aceste chestiuni vor fi detaliate, pentru că avem și un comitet interministerial pentru promovarea industriei auto și vom face întâlniri cât mai dese cu cei doi producători de autoturisme din România”.

 
afiseaza mai multe
Adaugă un comentariu
Doresc să primesc un email când cineva comentează
Cei care doresc să fie informaţi în momentul în care un vizitator publică un comentariu nou, pot bifa căsuţa de sub câmpul e-mail.
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Contact:
Adresă: str. M. Kogalniceanu, nr. 3
Craiova, Dolj
Telefon: 0351 431 881
E-mail: anunturi[at]micapi.ro