Politică Business Actualitate Evenimente Sport Administraţie Interviu Învăţământ  
Actualitate
Olguța prezintă centrul internațional dedicat în întregime lui Constantin Brâncuși
0 Publicat la 18 august 2020, ora 10:14, 1186 / 990 afişări Micapi
Nota medie 5.9/10 din 343 voturi
   
Candidatul PSD la Primăria Craiova, Lia Olguța Vasilescu, arată unul din cele mai mari proiecte care se va realiza în Craiova în colaborare cu Consiliul Județean Dolj.

“Consolidarea ofertei culturale a Craiovei este un obiectiv pe care consider că l-am îndeplinit, prin modernizarea principalelor ei instituții de profil, și pe care îl ducem acum la un nivel superior, înființând noi obiective de interes. Să nu uităm că orașul nostru deține una dintre cele mai mari colecții Constantin Brâncuși, la Muzeul de Artă – 6 opere ale sculptorului, cărora li se adaugă 6 obiecte pe care le-a realizat sau care i-au aparținut. A fost punctul de pornire pentru un proiect derulat în colaborare cu Consiliul Județean Dolj, un proiect complex și ambițios, prin care se construiește un centru internațional dedicat în întregime lui Constantin Brâncuși.

Investiția se află într-un stadiu avansat de realizare, fiind deja amenajată galeria subterană, cu o suprafață de aproape 1.200 de metri pătrați, în care sunt prevăzute săli de spectacol, de conferințe și de expoziție, dar și ateliere de discurs și de creație. Recent, constructorul a abordat etapa finală a proiectului: montarea unei prisme din sticlă, înaltă de peste 12 metri, în care se vor regăsi interpretări la scară mare ale operelor brâncușiene Ovoidul și Pasărea Măiastră. Atât eu, Ion Prioteasa, cât și Cosmin Vasile, candidatul PSD la funcția de președinte al Consiliului Județean, ne-am dorit mult această investiție care va deveni curând un punct de atracție al orașului.
#cusigurantaadministratiapsd”, a declarat Lia Olguța Vasilescu.

 

 
afiseaza mai multe
Adaugă un comentariu
Doresc să primesc un email când cineva comentează
Cei care doresc să fie informaţi în momentul în care un vizitator publică un comentariu nou, pot bifa căsuţa de sub câmpul e-mail.
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Contact:
Adresă: str. M. Kogalniceanu, nr. 3
Craiova, Dolj
Telefon: 0351 431 881
E-mail: anunturi[at]micapi.ro