Politică Business Actualitate Evenimente Sport Administraţie Interviu Învăţământ  
Actualitate
Olguța Vasilescu: Întreaga secție de ATI a spitalului Filantropia a fost complet renovată
0 Publicat la 16 februarie 2021, ora 16:29, 545 / 461 afişări + Revista Micapi
Nota medie 5.9/10 din 158 voturi
   
Primarul Craiovei anunță o nouă investiție majoră în sănătate.

Întreaga secție de ATI a spitalului Filantropia a fost complet renovată, utilată și dotată cu aparatură de ultimă generație.

Renovările s-au efectuat la cele trei saloane ATI din clădirea Maternității din strada Filantropiei, Nr.1 și au prevăzut lucrări de zidărie și tencuială, schimbarea tocăriei și a parchetului, precum și amenajarea interioarelor. Au fost înlocuite toate instalațiile electrice, sanitare și medicale, iar ca dotări, saloanele au primit paturi și ventilatoare noi, precum și console de oxigen și de aspirație. Pacienții pot fi ținuți sub observație medicală, în permanență, grație unui sistem de monitorizare a funcțiilor vitale.

Investiția s-a realizat din fonduri alocate de Primăria Craiova pentru consolele de oxigen. Paturile medicale și ventilatoarele au fost asigurate din donații ale firmei RCS-RDS, iar reparațiile și renovarea s-au făcut din fondurile proprii ale spitalului (aproximativ 123.000 de lei).

O dată cu această investiție se completează imaginea de cinci stele a Spitalului Filantropia Craiova, instituție pe care am reușit să o aducem și să o menținem la un standard ridicat, prin implicare permanentă. În ultimii ani, Spitalul Filantropia a beneficiat de investiții majore printre care construcția unui corp de clădire nou (sediul din Sărari) – clinicile Medicală I, II, III și Fizioterapie, renovarea și dotarea secției de Maternitate, Neonatologie, Blocul Operator, Clinica Medicală II, Pediatria, Hematologia, și o cșădire nouă ce adăpostește un RMN. De asemenea, din fonduri europene se renovează Ambulatoriul care este în curs de finalizare.

Tot astăzi, împreună cu dl Constantin Mogoșanu, consilier onorific al primarului pe probleme de sănătate și cu directorul Spitalului Filantropia, Liviu Radu, am analizat tema de proiectare pentru Spitalul de Pediatrie Craiova, care a fost deja finalizată. Urmează ca, după aprobarea bugetului Craiovei pe anul 2021, sa se finalizeze și studiul de fezabilitate, astfel încat, in vară, să fie scoase la licitație proiectarea și execuția noului spital pentru copii.

 

 
afiseaza mai multe
Adaugă un comentariu
Doresc să primesc un email când cineva comentează
Cei care doresc să fie informaţi în momentul în care un vizitator publică un comentariu nou, pot bifa căsuţa de sub câmpul e-mail.
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Contact:
Adresă: str. M. Kogalniceanu, nr. 3
Craiova, Dolj
Telefon: 0351 431 881
E-mail: anunturi[at]micapi.ro