Politică Business Actualitate Evenimente Sport Administraţie Interviu Învăţământ  
Actualitate
Parteneriat CJ Dolj cu voievodatul Warmia – Mazuria din Polonia
0 Publicat la 9 septembrie 2021, ora 09:36, 560 / 524 afişări + Revista Micapi
Nota medie 6.1/10 din 154 voturi
   

Prezent în Polonia, președintele CJ Dolj, Cosmin Vasile nu a pierdut vremea și a profitat de prezența mareșalului voievodatului Warmia – Mazuria, Gustav Marek Brzezin, cu care a stabilit încheierea unui parteneriat între judțil Dolj și regiunea anterior amintită.

 

“Cooperarea și parteneriatele cu regiuni ale statelor europene ne permit schimburi culturale, economice, dar și modele de dezvoltare în domenii cheie.

Încă de la sfârșitul anului trecut, am purtat o corespondență cu mareșalul voievodatului Warmia - Mazuria, Gustav Marek Brzezin, în care ne-am manifestat intenția inițierii unui parteneriat și a unui acord de colaborare. Împreună am stabilit să avem o întâlnire pentru a ne cunoaște și pentru a stabili concret pașii pe care trebuie să îi facem în vederea încheierii parteneriatului nostru.

Am profitat de prezența la Forumul Economic din Karpacz, Polonia, pentru a avea o întâlnire față în față cu mareșalul. Am discutat despre istoria comună, despre specificul zonelor pe care fiecare dintre noi le administrăm, despre nevoile comune de dezvoltare și creștere economică, dar și despre un parteneriat care să ne ofere acces la strategii de accesare a fondurilor externe.

Parteneriatul se va concretiza printr-un act de înfrățire între județul Dolj și voievodatul Warmia - Mazuria.

Această regiune administrativă se află în nordul țării, are ieșire la Marea Baltică și este unul dintre cele mai mari voievodate din Polonia, cu o populație ce depășește 1,4 milioane de locuitori și 49 de așezări urbane”, a declarat Cosmin Vasile, pre;edintele CJ Dolj.

 

 
afiseaza mai multe
Adaugă un comentariu
Doresc să primesc un email când cineva comentează
Cei care doresc să fie informaţi în momentul în care un vizitator publică un comentariu nou, pot bifa căsuţa de sub câmpul e-mail.
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Contact:
Adresă: str. M. Kogalniceanu, nr. 3
Craiova, Dolj
Telefon: 0351 431 881
E-mail: anunturi[at]micapi.ro