Politică Business Actualitate Evenimente Sport Administraţie Interviu Învăţământ  
Actualitate Preocupat cu inundaţiile din Oltenia, premierul era să piardă propria lansare la preşedinţie
Peste 6.000 de oameni, la unison: „Ponta preşedinte!”
1 Publicat la 29 iulie 2014, ora 22:46, 3993 / 2187 afişări +Cosmin Horjan
Nota medie 5.9/10 din 942 voturi
   
Prim-ministrul României, Victor Ponta, şi-a anunţat oficial candidatura la preşedinţia României marţi seară la Craiova, în faţa a peste 6.000 de oameni veniţi din toată ţara pentru a participa la Consiliul Naţional al PSD. Premierul a pierdut prima parte a lucrărilor Consiliului, acesta fiind prezent în judeţul Gorj, alături de sinistraţii din Bengeşti şi Novaci, care au avut de suferit din cauza inundaţiilor.

Victor Ponta a ajuns la Craiova cu aproximativ o oră după începerea lucrărilor Consiliului Naţional al PSD. Alături de vicepremierul Liviu Dragnea, acesta mers de dimineaţă în comunele din judeţul Dolj afectate de inundaţii, după care a participat la comandamentul de urgenţă întrunit la Prefectura Dolj. Următoarea deplasare a făcut-o în localităţile Bengeşti şi Novaci, acolo unde o viitură cauzată de ploile din ultimele zile a inundat locuinţele mai multor oameni.

 

“Mi-am lansat candidatura fără să ştiu, alături de oameni curajoşi, dar şi de oameni deznădăjduiţi, care aşteptau de la mine şi de la noi un sprijin. Cred că mi-am lansat candidatura, fără să mă gândesc aşa, alături de români, de acei care de fiecare dată au avut nevoie să ştie că nu sunt singuri la nevoie”, Victor Ponta.

 

“Eram cu toţii pregătiţi azi să-mi lansez candidatura. Dumnezeu aşază lucrurile mult mai bine şi mi-am lansat deja candidatura pentru a fi preşedintele românilor la Novaci, la Bengeşti, alături de oameni care de fapt reprezintă România adevărată, nu România din cărţi sau de la televizor", Victor Ponta.

 

"Am avut putere să trec peste toate lucrurile rele, să îmi cer iertare, să mă ridic de la pământ şi să merg mai departe. (...) Cel mai greu şi mai greu mi-a fost atunci când nu am fost atacat eu, ci a fost atacată familia mea. Dar tot de la familie mi-a venit cea mai mare energie şi putere", Victor Ponta.

 

"Am o situaţie specială. S-ar putea să fie o slăbiciune, dar eu cred că este totuşi un avantaj. Sunt primul candidat la funcţia de preşedinte despre care ştiţi absolut tot. Nu am absolut niciun secret. Pentru asta trebuie să îi mulţumesc lui Traian Băsescu şi propagandei sale. Au scotocit atât de adânc în viaţa mea încât ştiţi tot ce am făcut bine şi rău şi azi şi acum un an şi acum zece şi acum 20 de ani", Victor Ponta.

 

“Trebuie să spun câteva cuvinte şi despre dumneavostră, despre partidul meu, despre partidul căruia îi datorez toată cariera mea politică, de preşedinte al TSD, vicepreşedinte al celui mai mare partid din România, ministru şi prim- ministru şi vreau să vă mulţumesc pentru toată încrederea şi tot ceea ce aţi făcut până acum pentru mine. Vreau să le mulţumesc şi celor care nu sunt azi aici, şi lui Ion Iliescu şi lui Adrian Năstase vreau să le mulţumesc”, Victor Ponta.

 

„Aş avea nevoie în încheiere de Tudor Gheorghe, pentru că suntem la Craiova. Numai el ar putea să spună de o mie de ori mai bine decât mine: «Aici este ţara mea / Şi neamul meu cel românesc / Aici eu să mor aş vrea / Aici vreau eu să trăiesc»”, Victor Ponta.

 

"Vreau să vă reamintesc că, deşi vorbim de o campanie naţională, ştiţi foarte bine că voturile se câştigă în teritoriu, în fiecare localitate, în fiecare sat, la uşa fiecărui român. Ca director al campaniei vă spun că alegerile nu se câştigă la televizor, se pot pierde la televizor, dar alegerile se câştigă din discuţia directă cu oamenii, din dicuţiile pe care le putem face. Să nu ne amăgim că realitatea tării este ceea ce se vede la televizor, în nişte studiouri, realitatea este la Novaci (...), oriunde în această ţară. Pentru a-i convinge, nu este suficient să ieşim la televizor, să iasă Victor Ponta la televizor, este important ca fiecare dintre dumneavoastră să discutaţi cu vecinii, cu prietenii şi să spuneţi în primul rând de ce va fi bine pentru viaţa, bunăstarea şi viitorul lor ca Victor Ponta să fie preşedinte. Fiecare membru de partid va trebui să devină militant", Liviu Dragnea.

 

Victor Ponta a fost un om care a crezut în mine și care m-a susținut necondiționat și înainte și după ce am devenit primar, care a știut că o femeie sub 40 de ani poate înfrânge într-o zonă dominată de atâtea personaje dubioase. Este același om care face echipă excelentă cu alți oameni în care crede și care are curaj să facă gesturi corecte, dincolo de orice calcul politic. Vreau să îi mulțumesc lui Victor Ponta pentru că a avut încredere în mine și în alții care nu au fost nici comuniști și nici nu au îndatorat, umilit și jefuit această țară, precum detractorii noștri care l-au adus pe Băsescu la putere acum 10 ani și s-au unit din nou, zilele trecute, pentru a-l învia”, Lia Olguţa Vasilescu.

 

Sursă declaraţii: Mediafax.

 
afiseaza mai multe
Prica
cred k e o fumigena cu stadionul... s-a demolat de 10 ori pana acum...
29 iulie 2014, 23:58
 
Adaugă un comentariu
Doresc să primesc un email când cineva comentează
Cei care doresc să fie informaţi în momentul în care un vizitator publică un comentariu nou, pot bifa căsuţa de sub câmpul e-mail.
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Contact:
Adresă: str. M. Kogalniceanu, nr. 3
Craiova, Dolj
Telefon: 0351 431 881
E-mail: anunturi[at]micapi.ro