Politică Business Actualitate Evenimente Sport Administraţie Interviu Învăţământ  
Actualitate Pentru ea, cel mai de preţ trofeu este publicul
PORTRET DE ARTIST. Elena Hasna cucereşte România
0 Publicat la 31 iulie 2014, ora 14:10, 10103 / 3955 afişări Mădălina Manda
Nota medie 6.0/10 din 1460 voturi
   
Un copil de numai 13 ani ridică în picioare spectatorii la fiecare concert al său, reuşind, prin talentul şi vocea ei, să impresioneze şi să smulgă aplauze furtunoase de fiecare dată când urcă pe scenă. I-am răpit Elenei Hasna câteva minute din timp imediat după interpretarea sublimă a imnului României, pe care a realizat-o în deschiderea unei manifestări cu caracter politic.

Elena vine din Târgu Jiu, cântă de la o vârstă fragedă şi mărturiseşte că îşi aminteşte cum, pe la vârsta de 7 ani, părinţii au decis să o ducă la Palatul Copiilor după ce au auzit-o cântând prin casă. Au intuit talentul muzical al Elenei şi s-au hotărât că el poate fi cultivat cu lecţii de canto. Vorbeşte cu mult drag despre profesorul Laurenţiu Pănoiu, cel care i-a insuflat ideea că poate merge mai departe şi că înclinaţia ei către muzică  s-ar putea dezvolta într-o carieră frumoasă. „El mi-a dat încrederea că pot continua!”. Pasiunea ei pentru muzică este vădit conturată de emoţia cu care povesteşte despre felul cum se îndrăgosteşte de multe dintre melodiile care apar  la radio şi pe care le fredonează încontinuu. Marţi a urcat pe scenă şi a avut o interpretare de profesionist în faţa a peste 6.000 de oameni adunaţi în Sala Polivalentă din Craiova. Cu toată agitaţia din jur, copila şi-a păstrat calmul specific unui artist deja matur. Mai bine de o jumătate de oră a stat pe scaun. Făcea vocalize şi rostea versurile imnului cu voce tare, fără a fi distrasă mai deloc, serioasă şi răbdătoare. A intrat pe scenă în port popular, cu părul împletit, iar vocea ei a răsunat teribil de bine în faţa a mii de oameni.

 

Comparată cu Celine Dion

 

Când stai de vorbă cu Elena Hasna ai în faţă o fiinţă care pare plăpândă, cu o constituţie delicată, dar impresionează cu ochii ei mari, care par a spune mereu că are tăria necesară de a cuceri publicul. Fredonând de mică tot ce auzea, tot ce prindea cu urechea, a avut şi preferaţi care i-au animat copilăria. Trupa Rebelde, ne spune ea, o asculta frecvent, mai ales atunci când dorea să se relaxeze sau să se liniştească. Îşi prelucrează talentul la Palatul Copiilor din Târgu Jiu, dar a căpătat experienţă odată cu participarea la concursul Next Star, difuzat la Antena 1, unde a câştigat premiul de popularitate.  Acolo a avut ajutor profesionist, din partea unui profesor care „ne-a şlefuit, ne-a îndrumat”. Întrebată de felul cum reacţionează lumea din jurul ei la realizarea pe care a avut-o, aceasta spune că „mă felicită şi îmi spun să continui, pentru că am talent şi ei sunt siguri că o să ajung departe, mă încurajează”. A fost comparată cu Celine Dion sau Lara Fabian, deoarece a interpretat mari hituri ale celor două dive internaţionale, iar Elena vorbeşte cu mare emoţie, dar şi cu speranţă despre dorinţa sa de a ajunge pe scenă, alături de cele două. „Da, eu îmi doresc foarte, foarte mult, măcar să cânt pe scenă cu ele, nu neapărat să ajung ca ele”, spune ea cu modestie. Premiul de la Next Star i-a adus foarte mare mulţumire şi spune despre publicul pe care l-a cucerit de la primele acorduri că este cel mai important trofeu câştigat. „Sunt foarte mulţumită, pentru că, după părerea mea, publicul e cel mai mare trofeu şi, când te gândeşti la popularitate, te gândeşti că te cunosc oamenii pe stradă, că dai autografe, că te iubesc, că-ţi cântă melodiile, asta e tot ce contează. Pe lângă public şi trofeu, am câştigat şi mai multă încredere în mine şi am câştigat şi mai multă putere de muncă”.

Elena are timp şi de joacă, de lecţii, de şcoală, de cursuri de dans şi de engleză, dar nimic nu o împiedică să cânte. „Atunci când îţi place ceea ce faci, faci totul cu mare drag. Am prieteni mulţi, dinainte să apar la televizor. La mine nu e pauză de cântat. Ies la joacă, dar în timpul şcolii trebuie să învăţ, sunt la cea mai bună şcoală din judeţ, din Gorj, sunt foarte multe teme, fac şi lecţii de pian şi de dans, învăţ”.

Elena crede că Paula Seling şi Ovi sunt cei mai talentaţi cântăreţi din România, îi admiră foarte mult, iar admiraţia ei este manifestată de faptul că cei doi „nu doar cântă, au talent, dar au făcut şi foarte multă şcoală de muzică”. Ne-a dezvăluit chiar că are un proiect muzical cu cei doi artişti care au participat în două rânduri la Eurovision. Oare micuţa noastră talentată ar putea reprezenta România la una dintre următoarele ediţii ale concursului?

La final, Elena Hasna a ţinut să le transmită şi celorlalţi copii talentaţi din România un mesaj de încurajare: „Să nu se lase nici cu şcoala, dar nici dacă au un talent. Şi să nu facă ceva doar de dragul părinţilor sau al prietenilor. Să nu se lase, indiferent de ceea ce spun alţii!”.

 
afiseaza mai multe
Adaugă un comentariu
Doresc să primesc un email când cineva comentează
Cei care doresc să fie informaţi în momentul în care un vizitator publică un comentariu nou, pot bifa căsuţa de sub câmpul e-mail.
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Contact:
Adresă: str. M. Kogalniceanu, nr. 3
Craiova, Dolj
Telefon: 0351 431 881
E-mail: anunturi[at]micapi.ro