Politică Business Actualitate Evenimente Sport Administraţie Interviu Învăţământ  
Actualitate La mulţi ani!
Primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, la ceas aniversar
13 Publicat la 18 noiembrie 2014, ora 16:14, 10035 / 3135 afişări Cătălin Praja
Nota medie 5.7/10 din 930 voturi
   
Lia Olguţa Vasilescu, cea mai tânără femeie primar din România, a împlinit 40 de ani. Ziua de naştere, după cum a declarat, şi-a serbat-o prin muncă.

De 2 ani şi jumătate la cârma oraşului, Lia Olguţa Vasilescu a reuşit să facă din Craiova un oraş frumos, curat şi modern. Este primul primar care a vopsit blocurile de pe A.I Cuza, care a atras fonduri de 120 de milioane pentru conducta de Apă care va alimenta Craiova de la Izvarna, a pus bazele unui cartier de locuinţe la preţuri foarte mici şi a investit masiv în spitalele craiovene.

 

Tot în mandatul ei, s-au achiziţionat 17 autobuze noi, urmând să se mai ia încă 33. Bătrânii de la Căminul pentru Persoane Vârstnice au condiţii de cazare de 5 stele, asta datorită renovării căminului prin atragerea de fonduri europene. De asemenea, a scăpat, cu ajutorul guvernului Ponta, Craiova de datorii de zeci de milioane de euro şi a adus majoritatea regiilor pe profit. Numărul burselor şcolare a crescut la 8800 faţă de 2000 de burse câte se luau în urmă cu doi ani.

 

După mulţi ani, Craiova are o echipă de fotbal competitivă, care se bate de la egal la egal cu forţele din Liga 1, asta datorită investitorilor aduşi la Craiova de Lia Olguţa Vasilescu. După 7 ani, liceul George Bibescu a primit finanţare pentru un atelier şi un cămin în valoare de câteva milioane de euro.

 

Împlinesc 40 de ani şi va fi o zi ca oricare alta, cu şedinţă la partid, cu rezolvarea unor avize pentru primărie, cu câteva momente pentru familie. Au fost 40 de ani norocoşi, cu o carieră pe care şi-ar dori-o multe femei. Am fost cea mai tânără femeie deputat, cea mai tânără femeie senator şi prima femeie primar de municipiu din istorie.Mă simt bine în pielea mea, sunt tăbăcită în politică şi imună la orice atac (tocmai pentru că am auzit atâtea mizerii şi minciuni despre mine încât nu îmi închipui că s-ar putea spune ceva mai grav) şi nu aş vrea să schimb nimic din ce am făcut până acum. Vă doresc şi vouă ceea ce doresc tuturor prietenilor mei: noroc ca al meu!”, a declarat primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu.

 

Tot în mandatul Liei Olguţa Vasilescu, cultura a înflorit la Craiova. Teatrul pentru Copii şi Tineret Colibri şi-a găsit după mulţi ani un sediu, Opera Română Craiova a primit fonduri pentru tehnologizare, Filarmonica Oltenia a reuşit să aducă oamenii la spectacole în sală şi a reuşit unele din cele mai mari spectacole din ţară. Legat de sport, după mulţi ani, avem rezultate la aproape toate secţiile ale SCM Craiova. Cele două parcuri industriale ale Craiovei sunt pline ochi de investitori.

 

O fabrică de biscuiţi de 350 de locuri urmează a se face în Craiova şi, după mulţi ani, fabrica de avioane are comenzi de la stat. De asemenea, Reloc va furniza 12 locomotive Made in Craiova unor firme din străinătate în valoare de aproximativ 12 milioane de euro iar pe şinele din România deja circulă cel mai modern tren din ţară, Hyperion, făcut tot la Craiova. Acesta ar fi, în linii mari, bilanţul primarului Craiovei în cei 2 ani şi jumătate, fără a vorbi de reabilitarea blocurilor şi locurile de joacă care există în fiecare cartier din Craiova sau reabilitarea tramvaielor şi asfaltarea străzilor pentru care s-a alocat un buget foarte consistent.

 

foto: radicaldedolj.info

 

 
afiseaza mai multe
nume *
La mulți ani , doamna Primar !!!
20 noiembrie 2014, 01:01
 
elidor
Toate bune si frumoase , insa Craiova , un oras cu 300 000 de locuitori nu are nici macar un bazin acoperit de inot , in conditiile in care orase mici , precum titu, campulung , caransebes , alesd, etc au asa ceva . Din pacate nici aqua parcul acoperit nu va aduce decit un bazin foarte mic de inot 9 (200 m patrati) , un pic mai mare ca un lighean . Singura solutie ar fi ca bazinul de dimensiuni olimpice , din acelasi aqua parc , sa fie acoperit cu un balon presostatic pe perioada iernii, asa cum se intimpla la Targu Mures .
19 noiembrie 2014, 10:18
 
LA MULTI ANI
19 noiembrie 2014, 08:59
 
dan
LA MULTI ANI VA DORIM MULTA SANATATE SI UN STADION NOU
19 noiembrie 2014, 01:35
 
tt
La multi ani! Craiova avea nevoie de un primar femeie... Bravo!
18 noiembrie 2014, 23:14
 
nume *
La multi ani doamna olguta !
18 noiembrie 2014, 22:25
 
directoru
Daca domnul presedinte Klaus Iohannis este fan CS Universitatea Craiova cum ar putea sa impiedice realizarea noului Oblemenco. Doamna primar numai induceti oamenii in eroare spuneti cinstit daca se mai face iar daca nu se mai face ar fi coresct sa va asumati aceasta nerealizare in mod public si sa numai aruncati vina pe nimeni.
18 noiembrie 2014, 21:03
 
La mulți ani și putere de muncă doamna primar!
text *
18 noiembrie 2014, 20:03
 
ady
la multi ani. dar vrem si stadion, sa nu uitati promisiunea.
18 noiembrie 2014, 19:34
 
oltean
la multi ani multa sanatate si fericire si fruntea sus ca e si maine o zi iar olguta si ponta sunt tineri au toata viata inainte pt a demonstra romanilor ce pot...........................
18 noiembrie 2014, 18:59
 
FRUNTEA SUS
LA MULTI ANI OLGUTA !!!
18 noiembrie 2014, 18:08
 
MANDRU CA SUNT OLTEAN
La Multi Ani si multe clipe frumoase si fericite!
18 noiembrie 2014, 17:49
 
nume *
LA MULTI ANI !
18 noiembrie 2014, 16:42
 
Adaugă un comentariu
Doresc să primesc un email când cineva comentează
Cei care doresc să fie informaţi în momentul în care un vizitator publică un comentariu nou, pot bifa căsuţa de sub câmpul e-mail.
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Contact:
Adresă: str. M. Kogalniceanu, nr. 3
Craiova, Dolj
Telefon: 0351 431 881
E-mail: anunturi[at]micapi.ro