Politică Business Actualitate Evenimente Sport Administraţie Interviu Învăţământ  
Actualitate
PROGRAM Zilele Municipiului Craiova 2018 01-09 iunie 2018
0 Publicat la 30 mai 2018, ora 20:20, 5169 / 4755 afişări Francesca Minovici
Nota medie 5.9/10 din 1276 voturi
   
Primăria Municipiului Craiova vă invită la deschiderea Zilelor Craiovei editia a XXII-a care vor avea loc în perioada 01 – 09.06.2018.

Centrul orașului, Parcul "Nicolae Romanescu", Centrul Multifuncțional Craiova, Sala Polivalentă Craiova sau Craiova Water Park vor deveni principalele puncte de atracție.

Pe parcursul celor nouă zile de eveniment vor fi organizate manifestări dintre cele mai variate: spectacole și concursuri pentru copii, spectacole lirice, spectacole folclorice, manifestări sportive, spectacole de teatru, concerte, expoziţii, diverse concursuri, expoziție de flori, proiecte de educaţie non-formală, evenimente de artă alternativă etc.

 

Iar primii care vor simți că este sărbătoare în oraș vor fi copiii, cărora le sunt programate evenimente la:

- Teatrul Colibri – ateliere, desene pe asfalt, spectacole, Ziua porților deschise, care se desfășoară la sediul teatrului

- Centrul Multifuncțional (concurs de karturi), organizat de Palatul Copiilor

- În Parcul Romanescu (concurs muzică ușoară), organizat de Palatul Copiilor

- Piața Mihai Viteazul, unde Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Dolj organizează CARAVANA BUCURIE ÎN MIȘCARE.

- În Piața William Shakespeare – teatre pentru copii și ateliere interactive în compania artiștilor de la Teatrul Arabela din București și Compania Passe-Partout Dan Puric (spectacolul de teatru “Fluturi si Oameni”)

- Casa de Cultură Traian Demetrescu, unde cei mici, dar și cei mari sunt invitați la jocurile copilăriei de-altădată… – Rațele și vânătorii, șotronul, lapte-gros etc.

 

În colaborare cu Teatrul Național “Marin Sorescu” din Craiova, Primăria Craiova oferă posibilitatea iubitorilor de teatru de a viziona mai multe spectacole cu intrare liberă, în limita locurilor disponibile, după cum urmează:

 

Vineri - 01.06.2018: 19.00

Teatrul Național "Marin Sorescu"

Spectacol "Gaițele" de Al. Kirițescu, regia Alexandru Boureanu

(accesul publicului se va face gratuit în limita locurilor disponibile, pe bază de invitații care se ridică de la Agenția de Bilete a Teatrului)

 

Duminică 03.06.2018: 19.00

Teatrul Național "Marin Sorescu"

Spectacol "Dacă am gândi cu voce tare" de Adnan Lugonić, regia Radu Afrim

(accesul publicului se va face gratuit în limita locurilor disponibile, pe bază de invitații care se ridică de la Agenția de Bilete a Teatrului)

 

Sâmbătă 09.06.2018: 19.00

Teatrul Național "Marin Sorescu"

Spectacol "Nuntă însângerată" de Federico Garcia Lorca, regia Andrei Măjeri

(accesul publicului se va face gratuit în limita locurilor disponibile, pe bază de invitații care se ridică de la Agenția de Bilete a Teatrului)

 

Invitațiile se pot procura de la Agenția de Bilete a Teatrului Național „Marin Sorescu” din Craiova, conform următorului program:

Luni-Vineri:             11:00-19:00

Sâmbătă-Duminică: 12:00-19:00

 

Ansamblul Folcloric "Maria Tănase" vine în cadrul evenimentului cu un proiect dedicat Centenarului Marii Uniri. Sub titlul “Se întâlnește român cu român” se va crea o punte de legătură între zonele folclorice românești – regiuni istorice ale României. Astfel, în fiecare zi, de luni 04 iunie și până vineri 08 iunie 2018, în Piața Mihai Viteazul, ansambluri renumite de profesioniști din țară vor concerta pentru craioveni: Ansamblul Folcloric "Timișul", Ansamblul Artistic Profesionist "Crișana" Oradea, Ansamblul Folcloric "Busuiocul" Bacău, Ansamblul Folcloric "Cindrelul Junii Sibiului" și Ansamblul Folcloric "Maria Tănase" Craiova.

 

Într-un decor inedit – în Parcul "Nicolae Romanescu", zona lacului, un proiect muzical de anvergură inițiat de Opera Română Craiova va fi prezentat publicului pe data de 06 iunie 2018. Este vorba despre opera "Tosca", pusă în scenă de 150 de artiști ai Operei, sub bagheta dirijorului Walter Attanasi, cărora li se alătură nume mari din scena lirică mondială: Ramon Vargas (tenor) și Joanna Parisi (soprană).

Evenimentul organizat de Opera Română Craiova va transforma Cetatea Băniei în capitala operei, reprezentația având o amploare fără precedent. Regizat de Antoniu Zamfir, managerul Operei Române Craiova, cu o scenografie semnată de Răsvan Drăgănescu, spectacolul va oferi iubitorilor muzicii prilejul de a asculta o capodoperă interpretată de nume de rezonanță ale artei lirice internaționale, dar va fi și o reprezentație concepută sub semnul ineditului și spectaculosului.

Opera „Tosca” va fi prezentată pe trei scene amenajate în Parcul Nicolae Romanescu, cu un decor care încorporează Podul suspendat, dar care va conține și proiecții 3D / video-mapping create special pentru eveniment.

Protagoniști sunt trei soliști de talie internațională care cântă pe cele mai importante scene ale lumii: La Scala din Milano, Metropolitan Opera – New York, Covent Garden – Londra: tenorul Ramon Vargas (Mexic), soprana Joanna Parisi (America-Italia), baritonul Alberto Gazale (Italia), iar craiovenii vor avea ocazia de a viziona spectacolul de pe lac, din bărci și hidrobiciclete.

 

Un alt moment important al ediției din acest an este acordarea titlurilor de Cetățean de Onoare unor personalități marcante din viața urbei noastre, în cadrul Ședinței Solemne a Consiliului Local Municipal, ce va avea loc joi, 07 iunie 2018, la Teatrul Național Marin Sorescu. Astfel, cu această ocazie, vor fi celebrați: prof. univ. dr. Florea Firan – directorul Editurii Scrisul Românesc, actrița Georgeta Tudor, profesorul Apostolos Patelakis, plutonierul adjutant (Rz) Murărescu Florin – Ionel, maiorul (I) Olteanu George – Cristian, caporalul clasa a III-a Radu Marius - Bogdan, dar și handbalistele de la SCM Craiova, anul acesta fiind unul cu totul special prin prisma rezultatelor deosebite obținute de lotul echipei, atât în campionatul national cât și în cupele europene. Totodată, jucătoarelor, antrenorilor de la SCM Craiova, dar și elevilor olimpici și profesorilor îndrumătorilor care au obținut rezultate deosebite de-a lungul anului școlar, le vor fi acordate premii în bani în cadrul Ședinței Solemne.

 

În ultima seară de evenimente - sâmbătă, 09 iunie 2018, vor concerta pe scena din Piața "Mihai Viteazul" - Adda, Guess Who și Loredana. Seara se va încheia cu un spectacol de lasere și imagini 3D, conceput special pentru acest eveniment.

 

Partea comercială va fi organizată în zona centrală și va avea următoarele repere:

 Expoflora: vineri 01 – duminică 03 iunie 2018

 zona non-food: luni 04 – duminică 10 iunie 2018

 zona food: joi 07 –  duminică 10 iunie 2018

 Salon Auto: joi 07 – duminică 10 iunie 2018.

 

 

www.primariacraiova.ro //

facebook@Zilele Municipiului Craiova //

facebook@Primaria Municipiului Craiova.

 

 
afiseaza mai multe
Adaugă un comentariu
Doresc să primesc un email când cineva comentează
Cei care doresc să fie informaţi în momentul în care un vizitator publică un comentariu nou, pot bifa căsuţa de sub câmpul e-mail.
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Contact:
Adresă: str. M. Kogalniceanu, nr. 3
Craiova, Dolj
Telefon: 0351 431 881
E-mail: anunturi[at]micapi.ro