Politică Business Actualitate Evenimente Sport Administraţie Interviu Învăţământ  
Actualitate
Programul “Cornul şi laptele” înlocuit cu o masă caldă
0 Publicat la 18 iunie 2014, ora 15:38, 4049 / 2111 afişări Cătălin Praja
Nota medie 6.0/10 din 893 voturi
   
Camera Senatului, prima cameră decizională din Parlamentul României a adoptat iniţiativa legislativă de a înlocui cornul şi laptele care se dădeau elevilor cu o masă caldă. Legea va intra în vigoare după ce va trece şi de Camera Deputaţilor.

Valorea mesei calde va fi stabilită de către Consiliul Local, astfel încât să beneficieze de ea toţi elevii din învăţământul primar şi gimnazial de stat şi privat, precum şi copii ipreşcolari din grădiniţele de stat şi private cu program normal de 4 ore. În acest moment, suma alocată unui elev prin programul “cornul şi laptele” este de 1.04 lei. Diferenţa de preţ ar urma să fie suportată de Consiliile locale sau judeţene.  Propunerea legislativă a fost iniţiată de senatorii Viorel Arcaş (PSD), Badea Leonardo (PSD), Marius Bălu (PDL), Sorin Bota (PSD), Iulian Dumitrescu (PNL), Petru Ehegartner (PNL), Marius Isăilă (PSD), Akos Mora (PNL), Marius Nicula (PSD) și Alexandru Vegh (UDMR).

 

 

Foto: adevărul.ro


 

 

 
afiseaza mai multe
Adaugă un comentariu
Doresc să primesc un email când cineva comentează
Cei care doresc să fie informaţi în momentul în care un vizitator publică un comentariu nou, pot bifa căsuţa de sub câmpul e-mail.
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Contact:
Adresă: str. M. Kogalniceanu, nr. 3
Craiova, Dolj
Telefon: 0351 431 881
E-mail: anunturi[at]micapi.ro