Politică Business Actualitate Evenimente Sport Administraţie Interviu Învăţământ  
Actualitate
Radu Preda: “Nu există nicio problemă de sustenabilitate a plății pensiilor și guvernul nu se împrumută pentru a plăti pensii și salarii”
0 Publicat la 19 iunie 2019, ora 15:34, 5345 / 5181 afişări + Revista Micapi
Nota medie 6.0/10 din 769 voturi
   

Senatorul PSD Dolj, Radu Preda a declarat că România are resursele necesare pentru plata salariilor și pensiilor.

“România merge înainte! Creșterea numărului de salariați activi arată că măsurile guvernării PSD au rezolvat una dintre cele mai mari probleme ale românilor din trecut: locurile de muncă. De asemenea, e informată teza Opoziției că șomajul ar fi scăzut ca urmare a plecării salariaților români la muncă în străinătate. 
Scăderea șomajului a fost determinată de crearea de locuri de muncă, nu de plecarea angajaților. Iar această creștere a job-urilor este rezultatul clar al măsurilor de stimulare economică prin care a crescut semnificativ numărul de angajatori. 
De la începutul anului și până acum, numărul contractelor active de muncă a crescut cu peste 60 000. 
În total, la 17 iunie 2019, în întreaga economie a țării, erau 6.435.014 contracte de muncă active, cu aproape 175.000 mai multe decât la începutul anului 2018.
Mai multe contracte de muncă înseamnă activitate economică susținută, creștere și nu în ultimul rând mai multe venituri la bugetul statutului, inclusiv la bugetul asigurărilor sociale; de altfel, pe acest temei și în contextul transferului contribuțiilor, s-a reușit performanța echilibrării bugetului asigurărilor sociale cu perspectiva excedentului, în acest an. 
Este extrem de relevant pentru bunul mers al economiei și faptul că de la începutul anului numărul angajatorilor activi a crescut cu peste 10.500! 
Iar în comparație cu 1 ianuarie 2018, numărul angajatorilor activi este acum mai mare cu 28.524.
...adică într-un an și jumătate, în guvernarea PSD, numărul entităților economice – firme și instituții – care plătesc salarii a crescut cu peste 28.500 și au asigurat, în plus, aproape 175.000 de contracte individuale de muncă, cu tendința de accentuare a acestor evoluții benefice în ultimele șase luni! 
Altfel spus, nu există nicio problemă de sustenabilitate a plății pensiilor și în niciun caz, guvernul nu se împrumută pentru a plătii pensii și salarii, așa cum se tot dezinformează”, a declarat Radu Preda.

 

 
afiseaza mai multe
Adaugă un comentariu
Doresc să primesc un email când cineva comentează
Cei care doresc să fie informaţi în momentul în care un vizitator publică un comentariu nou, pot bifa căsuţa de sub câmpul e-mail.
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Contact:
Adresă: str. M. Kogalniceanu, nr. 3
Craiova, Dolj
Telefon: 0351 431 881
E-mail: anunturi[at]micapi.ro