Politică Business Actualitate Evenimente Sport Administraţie Interviu Învăţământ  
Actualitate Spirit de învingător
Radu Preda, omul care a salvat două regii de la faliment
0 Publicat la 6 noiembrie 2016, ora 17:36, 15207 / 2595 afişări MICAPI
Nota medie 6.0/10 din 1014 voturi
   
De numele lui Radu Preda se leagă două din cele mai mari realizări ale administraţiei locale condusă de Lia Olguţa Vasilescu.

Cu un oraş aflat în colaps financiar în anul 2012, cu o regie RAADPFL aflată la un pas de faliment şi cu RAT Craiova care ajunsese să nu îşi mai poată comanda piese pentru autobuze, administraţia locală, proaspăt instalată, condusă de Lia Olguţa Vasilescu, a fost nevoită să găsească soluţii de remediere rapidă a situaţiei.

 

Cu o datorie care atinsese în trecut pragul de 7 de miliarde de lei vechi, RAADPFL-ul era o companie care nu părea că poate ieşi repede din ghearele unui faliment iminent. Totuşi, administraţia condusă de Lia Olguţa Vasilescu a găsit un om care a reuşit ceea ce părea imposibil: Radu Preda, fost consilier judeţean la vremea aceea. Doar şase luni i-au trebuit acestuia ca să facă din RAADPFL o societate profitabilă.

 

„Am încheiat recent anul fiscal şi chiar am ieşit excelent, având un surplus chiar consistent. Deci mi-am atins toţi indicatorii de performanţă impuşi prin contractul de management”, declara Radu Preda, director RAADPFL Craiova la vremea respectivă, iar documentele îi dădeau dreptate. Primele şase luni ale anului 2013 au arătat un profit al RAADPFL-ului de 426.388 de lei, cu o cifră de afaceri de 5.983.417 lei.

 

RAT Craiova, din colaps pe profit

 

După ce a pus Regia Autonomă de Administrare a Domeniului şi Fondului Locativ pe picioare, Radu Preda a primit o nouă provocare: să redreseze situaţia de la RAT Craiova, care era mai dezastruoasă decât cea de la RAADPFL.

 

Ce a găsit Radu Preda la RAT Craiova a declarat chiar el: “În anul 2011, o pierdere de 60 de miliarde de lei vechi, iar în 2012 de 3 miliarde de lei. Am găsit o regie în care se închidea tramvaiul şi se impunea găsirea unei soluţii pentru cei 200 de salariaţi rămaşi fără loc de muncă.”, iar datoriile cumulate săreau de 300 de miliarde de lei vechi.

 

Dar şi de data aceasta, mâna de gospodar şi de bun manager şi-a spus cuvântul, astfel încât, în februarie 2014, RAT Craiova se număra pintre regiile aflate pe profit.

 

“Am reuşit să duc, împreună cu echipa managerială, RAT Craiova pe profit printr-un proces de eficientizare a achiziţiilor şi prin reducerea consumului de carburant cu circa 500 de mii de Euro, prin reducerea costurilor pentru piese cu circa 1,5 milioane de Euro, creşterea încasărilor prin introducerea taxatorilor din autobuze şi introducerea spre vânzare a biletelor la şoferi.”

 

Tot Radu Preda este cel care a pus bazele reabilitării celor 15 tramvaie din Craiova şi a achiziţiei de autobuze noi, marca Solaris, pentru prima dată după 25 de ani.

 
afiseaza mai multe
Adaugă un comentariu
Doresc să primesc un email când cineva comentează
Cei care doresc să fie informaţi în momentul în care un vizitator publică un comentariu nou, pot bifa căsuţa de sub câmpul e-mail.
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Contact:
Adresă: str. M. Kogalniceanu, nr. 3
Craiova, Dolj
Telefon: 0351 431 881
E-mail: anunturi[at]micapi.ro