Politică Business Actualitate Evenimente Sport Administraţie Interviu Învăţământ  
Actualitate
Radu Preda: Toți românii vor putea avea parte de beneficiile creșterii economice
0 Publicat la 2 iulie 2019, ora 08:22, 2691 / 2546 afişări + Revista Micapi
Nota medie 6.0/10 din 588 voturi
   

Conform estimărilor actuale, majorarea salariului minim brut de la 1 decembrie ar urma să fie de la 2080 lei la 2.250-2.260 lei. Dacă nu s-ar fi făcut această raportarea la câștigul salarial mediu brut, iar salariul minim ar fi crescut conform programului de guvernare, atunci creșterea ar fi fost la 2.260 lei de la 1 ianuarie.

Prin urmare, în termeni reali nu este o diferență între creșterile prevăzute.
Măsura prevede ca evoluția salariului minim brut să reflecte creșterea salariilor din România, astfel încât să fie prevenită mărirea decalajului dintre cei cu cele mai mici salarii față de media salariilor din România.
Astfel, salariul minim brut va reprezenta 50% din valoarea câștigului salarial mediu brut din economie. În cazul angajaților cu studii superioare, procentul va fi 60%.
Era însă necesar să se elimine caracterul arbitrar al majorărilor salariului minim, urmând ca acesta să reflecte o evoluție a economiei reale, respectiv evoluția tuturor salariilor din România.
Dacă pe medie cresc salariile angajaților din România, atunci trebuie să crească și salariul minim pe economie. În acest fel, există garanția că nu se va mări decalajul dintre cei săraci și cei cu venituri mai bune. Nimeni nu este lăsat în urmă. Toți românii vor putea avea parte de beneficiile creșterii economice. Este o măsură definitorie pentru doctrina social-democrată a PSD.
#CreșteSalariulMinim
#GuvernulRomâniei 
#EchipaPSD

 

Senator Radu Preda

 

 
afiseaza mai multe
Adaugă un comentariu
Doresc să primesc un email când cineva comentează
Cei care doresc să fie informaţi în momentul în care un vizitator publică un comentariu nou, pot bifa căsuţa de sub câmpul e-mail.
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Contact:
Adresă: str. M. Kogalniceanu, nr. 3
Craiova, Dolj
Telefon: 0351 431 881
E-mail: anunturi[at]micapi.ro