Politică Business Actualitate Evenimente Sport Administraţie Interviu Învăţământ  
Actualitate UE alocă 3 milioane de euro pentru calificarea şi specializarea şomerilor
Români plătiţi să facă „Restart pe piaţa muncii”
0 Publicat la 28 iulie 2014, ora 14:20, 5900 / 2402 afişări +Cosmin Horjan
Nota medie 6.1/10 din 1001 voturi
   
Proiectul „Restart pe piaţa muncii” este finanţat prin POSDRU şi are o valoare totală de aproximativ 3 milioane de euro, fonduri destinate exclusiv reducerii şomajului şi în creşterea ratei de ocupare de pieţei muncii. Cu aceşti bani, un grup de experţi în accesarea fondurilor europene, alături de Ministerul Muncii, o companie de stat şi o organizaţie de formare profesională vor organiza cursuri de calificare profesională şi specializare pentru aproximativ 700 de beneficiari la nivel naţional. Cursurile vor începe chiar din toamna acestui an.

Cursanţii nu vor scoate niciun leu din buzunare pentru aceste cursuri, ci vor fi chiar plătiţi cu subvenţii de 700 de lei lunar, le va fi asigurat transportul, vor avea asigurată o masă pe zi şi vor primi şi echipamente de lucru adecvate. În plus, la final, pe lângă certificatele, absolvenţii cursurilor vor putea avea şansa de a primi finanţări de start-up pentru pornirea unor afaceri. Participanţii la programele de calificare şi specializare trebuie să fie şomeri sau persoane aflate în căutarea unor locuri de muncă. Programul „Restart pe piaţa muncii” propune organizarea de 3 programe de calificare în meseriile de sudor, montator schele şi eşafodaje şi electrician în construcţii pentru 336 de persoane din regiunile Bucureşti-Ilfov, Sud-Est, Sud-Vest şi Sud-Muntenia. Programul vizează, în cel de-al doilea sector al său, specializarea a 314 persoane în ocupaţiile de inspector resurse umane şi competenţe antreprenoriale. Cursurile de calificare vor dura 4 luni de zile, în fiecare lună cursanţii vor primi subvenţii de 700 de lei, transport gratuit, echipamente de lucru şi o masă pe zi asigurate. Cursurile de specializare vor dura o lună de zile şi se oferă aceleaşi beneficii. Cursanţii trebuie să participe la cel puţin 95 la sută din cursurile. La absolvire vor fi oferite certificate de calificare şi specializare ANC. În plus, există posibilitatea obţinerii unor finanţări importante în bani. La final, cel puţin 90 de absolvenţi vor fi încadraţi pe piaţa muncii.

Toţi cei care vor dori să dezvolte afaceri au posibilitatea de a întocmi planuri de afaceri care vor fi premiate, în funcţie de fezabilitatea lor. Astfel, se oferă premii între 10.000 şi 60.000 pentru pornirea afacerilor.

Proiectul "Restart pe piaţa muncii" este derulat de Corpul Experţilor în Accesarea Fondurilor Structurale şi de Coeziune Europene, în parteneriat cu Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, Societatea Naţionale a Apelor Minerale SA şi Centrul de Formare Profesională, Orientare, Consiliere şi Plasare a Forţei de Muncă "Formatemp". Conferinţa de lansare a proiectului a avut loc luni, 28 iulie, la Hotel Lido din Craiova.

 
afiseaza mai multe
Adaugă un comentariu
Doresc să primesc un email când cineva comentează
Cei care doresc să fie informaţi în momentul în care un vizitator publică un comentariu nou, pot bifa căsuţa de sub câmpul e-mail.
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Contact:
Adresă: str. M. Kogalniceanu, nr. 3
Craiova, Dolj
Telefon: 0351 431 881
E-mail: anunturi[at]micapi.ro