Politică Business Actualitate Evenimente Sport Administraţie Interviu Învăţământ  
Actualitate
România educată a fost o glumă pentru Guvernul PNL. Acum ne demonstrează că educaţia şi sănătatea elevilor şi profesorilor nu contează pentru ei
0 Publicat la 27 august 2020, ora 16:33, 1702 / 1567 afişări + Revista Micapi
Nota medie 6.0/10 din 330 voturi
   

Alina Tănăsescu, deputat PSD: „După şase luni, Guvernul PNL este incapabili să spună copiilor, profesorilor şi părinţilor în ce condiţii va începe anul şcolar“.

În ciuda declaraţiilor constante ale Guvernului PNL şi ale preşedintelui Klaus Iohannis despre „România educată“ şi despre faptul că acest domeniu reprezintă o prioritate pentru ei, realitatea demonstrează că, atunci când vine vorba despre fapte, liberalii nu dau doi bani pe elevii români. La propriu şi la figurat!

„De câte exemple mai avem nevoie pentru a înţelege că educaţia, şcoala românească şi elevii ei sunt doar teme de campanie pentru PNL şi pentru preşedintele lor, Klaus Iohhanis. În realitate, nu sunt interesaţi de acest domeniu. Să nu uităm că, prin bugetul din acest an, Ministerul Educaţiei a primit mai puţini bani faţă de 2019. Să nu uităm că tot acest guvern se luptă din răsputeri să nu dubleze alocaţiile copiilor, aşa cum a fost stabilit de către Parlament. Chiar în aceste zile miniştrii domnului Orban ne spun că se gândesc să conteste, din nou, la Curtea Constituţională dublarea alocaţiilor. O nouă palmă dată câtorva sute de mii de familii tinere care sunt private de drepturile lor legale.

Iar acum aflăm că Guvernul PNL nu găseşte resursele necesare nici măcar pentru a le asigura copiilor măşti de unică folosinţă, atât de necesare pentru a le proteja sănătatea odată cu reîntoarcerea la şcoală. Vorbim aici despre o minimă măsură de protecţie pe care statul este obligat să o asigure.

Cum să spui că nu este treaba ta să le dai copiilor măşti? Mâine-poimâine ne trezim că liberalii consideră că nu este de datoria lor să asigure servicii medicale gratuite pentru populaţie ori să plătească pensii şi salarii.

Este clar că, în lipsa măsurilor adecvate de protecţie în şcoli, există riscul ca, în loc de «România educată», PNL o să ne ofere «România contaminat㻓, a declarat deputatul PSD Alina Tănăsescu.

 

 

 
afiseaza mai multe
Adaugă un comentariu
Doresc să primesc un email când cineva comentează
Cei care doresc să fie informaţi în momentul în care un vizitator publică un comentariu nou, pot bifa căsuţa de sub câmpul e-mail.
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Contact:
Adresă: str. M. Kogalniceanu, nr. 3
Craiova, Dolj
Telefon: 0351 431 881
E-mail: anunturi[at]micapi.ro