Politică Business Actualitate Evenimente Sport Administraţie Interviu Învăţământ  
Actualitate
Peste 200 de pensionari craioveni au dezbătut legea pensiilor cu Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu
0 Publicat la 13 august 2018, ora 15:57, 4913 / 4608 afişări Mihaela Anton
Nota medie 6.2/10 din 1140 voturi
   
La Craiova a avut loc prima dezbatere a noii legi a pensiilor. Conform proiectului, pensiile ar urma să se dubleze începând din 2021. Data a fost aleasă după ce s-a ajuns la concluzia că mai devreme de doi ani nu se pot recalcula toate pensiile. Până în anul 2021 urmează creșteri etapizate anual.

La întâlnirea de la Craiova a participat Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, senatorul Radu Preda, deputata Eliza Peța, primarul Municipiului Craiova, Mihail Genoiu, președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa și reprezentanții pensionarilor.

 

„De exemplu faptul că au cotizat foarte mulți pe acordul global, adică au avut al 13-lea salariu pe care li s-a reținut contribuția sau au lucrat pe acord, ore suplimentare, li s-au reținut contribuții dar nu s-au regăsit în calculul pensiei, ceea ce nu se va mai întâmpla. Am simplificat și procedura pentru pensionari care trebuiau să se ducă să-și caute acte în arhive care poate au ars. O să fie un procent mediu care se va acorda în funcție de fiecare categorie în parte – dacă este vorba de mineri, de siderurgiști – calculat un procent mediu și, dacă ești nemulțumit de acel procent trebuie să vii cu adeverințele. Dar sigur, nimeni nu pierde. Armata, și facultatea, și masteratul, și doctoratul până la 3 ani se vor lua în considerare la calcularea vechimei în muncă”, a declarat Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu.

 

“Azi am participat alături de Ministrul Muncii Lia Olguta Vasilescu, de colegi din administrația locala și județeană și de colegi parlamentari din Dolj la Dezbaterea publica asupra Proiectului Legii Pensiilor. Reprezentanții organizațiilor de pensionari, ai sindicatelor precum și sutele de pensionari prezenți au fost informați asupra prevederilor principale ale legii și s-a purtata un dialog consistent asupra măsurilor care se regăsesc sau ar trebui sa fie obligatorii în noua lege pentru eliminarea totala a inechitatilor din actuala legislație”, a declarat senatorul Radu Preda.

 

“Am participat, astăzi, la dezbaterea publică privind noua Lege a pensiilor, susținută de ministrul Muncii și Justiției Sociale, Lia Olguța Vasilescu, la Craiova.

Noul act legislativ vine să corecteze inechitățile din sistem și să le ofere pensionarilor traiul decent pe care îl merită cu toții. Prezența colegilor parlamentari de Dolj, a autorităților locale și județene, dar și a reprezentanților asociațiilor pensionarilor, ai sindicatelor și a unui număr mare de pensionari demonstrează interesul față de noile reglementări și dorința oamenilor ca viețile lor să se schimbe în mai bine.

Încă o dată, Partidul Social Democrat demonstrează că își respectă promisiunile asumate prin Programul de Guvernare”, a spus Eliza Peța, deputat de Dolj

.

La întâlnirea cu membrii parlamentului, guvernului și autorităților locale au participat peste 200 de pensionari din Dolj, care s-au declarat încântați de noua lege care promite să anuleze inegalitățile din prezenta lege.

 

 
afiseaza mai multe
Adaugă un comentariu
Doresc să primesc un email când cineva comentează
Cei care doresc să fie informaţi în momentul în care un vizitator publică un comentariu nou, pot bifa căsuţa de sub câmpul e-mail.
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Contact:
Adresă: str. M. Kogalniceanu, nr. 3
Craiova, Dolj
Telefon: 0351 431 881
E-mail: anunturi[at]micapi.ro