Politică Business Actualitate Evenimente Sport Administraţie Interviu Învăţământ  
Actualitate Investiţiile în cultură continuă
S-a obţinut finanţare pentru “Centrul Internaţional Constantin Brâncuşi”
1 Publicat la 3 iunie 2014, ora 13:20, 7281 / 3263 afişări Cătălin Praja
Nota medie 6.1/10 din 1346 voturi
   
Consiliul Judeţean Dolj a reuşit să facă rost de banii necesari pentru realizarea unei clădiri destinate operelor marelui sculptor Constantin Brâncuşi. Aceasta va avea forma unui cub în interiorul căruia va fi un ovaloid.

Clădirea va fi realizată lângă Muzeul de Artă din Craiova. Totalul investiţiei este de aproximativ 7 milioane de euro, cofinanţarea Consiliului Judeţean fiind de 50 la sută. Centrul Internaţional Brâncuşi va cuprinde 2 ateliere de creaţie care pot fi transformate în săli de discursuri, o sală de spectacol şi o sală de expoziţie. Nimeni, în niciun alt oraş, nu a făcut ceva pentru cel mai cunoscut român, Constantin Brâncuşi. Este vorba de o investiţie de şapte milioane euro în Centrul Brâncuşi care sperăm ca va fi un loc de pelerinaj pentru cei care iubesc operele lui Brâncuşi”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Prioteasa. Termenul de finalizare al lucrării este anul 2015.

În altă ordine de idei, peste o lună şi jumătate va fi redeschis şi Muzeul de Artă din Craiova care a fost supus unei ample acţiuni de consolidare şi renovare. Pasionaţii vor putea viziona o expoziţie permanentă formată din 200 de piese. În acest moment, în depozitele muzeului de artă se află peste 2.000 de piese de colecţie, dar numai 10 la sută din ele vor fi expuse publicului larg. 

 
afiseaza mai multe
Alice
Frumoasa ideea, dar nu imi place modul in care forma geometrica se impaca cu cladirea in stil baroc tarziu. Stiu ca sa incercat ceva asemanator cu piramida de la Luvru dar din punctul meu de vedere nu e o asociere tocmai reusita cel putin asa imi da senzatia imaginea de concept postata
3 iunie 2014, 15:05
 
Adaugă un comentariu
Doresc să primesc un email când cineva comentează
Cei care doresc să fie informaţi în momentul în care un vizitator publică un comentariu nou, pot bifa căsuţa de sub câmpul e-mail.
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Contact:
Adresă: str. M. Kogalniceanu, nr. 3
Craiova, Dolj
Telefon: 0351 431 881
E-mail: anunturi[at]micapi.ro