Politică Business Actualitate Evenimente Sport Administraţie Interviu Învăţământ  
Actualitate Cu 21 de voturi ventru, 2 abţineri şi un vot împotrivă
S-a votat! Primăria cumpără terenul de la Baltă
0 Publicat la 28 martie 2013, ora 14:51, 5380 / 2677 afişări +Cosmin Horjan
Nota medie 6.0/10 din 1130 voturi
   
Consilierii locali reuniţi în sedinţa de plen de astăzi au aprobat achiziţionarea celor 3,03 ha de la Balta Craioviţei. S-au înregistrat 21 de voturi pentru, 2 abţineri şi un vot împotrivă.

În cadrul dezbaterilor din plen, consilierii au invocat faptul că aprobarea achiziţionării terenului trebuia să se facă cu nişte studii geotehnice în prealabil, precum şi în urma unui studiu de fezabilitate. Consilierii Opoziţiei au invocat, în cadrul dezbaterilor, faptul că achiziţia terenului ar fi trebuit să fie susţinută studiile de oportunitate legate de drumul care va lega bulevardul Râului de bulevardul Tineretului. „PDL ar fi de acord cu acest proiect numai cu un studiu de oportunitate, un studiu de fezabilitate în prealabil. Tot ce s-a întâmplat dă impresia unei grabe nejustificate, pentru că, acum două săptămâni când s-a lansat bugetul în dezbatere publică, acest proiect nici nu era trecut. El a apărut practic cu câteva zile înaintea zilei de astăzi. Dacă vom cota astăzi achiziţionare, cumpărăm un teren despre care nu ştim nimic din punct de vedere geotehnic. Nu avem niciun document prin care să se arate costurile acestui drum, ţinându-se cont de caracteristicile geotehnice”, a declarat consilierul PDL Dan Cherciu.

Hotărârea adoptată în şedinţa de plen prevede ca vânzătorul celor 3,03 hectare, recte SC Cetatea Banilor City SA, să procedeze la dezmembararea terenului, să suporte cheltuielile de întocmire a documentaţiei de urbanism şi amenajarea teritoriului, precum şi pe cele de autentificare a actului. „Legea ne permite să dobândim terenul prin achiziţie publică şi nu prin expropriere. Este de Noul Cod Civil, articolul 63, litera a. Din punct de vedere legal, nu este niciun fel de problemă. Cheltuielile pentru procedura de expropriere sunt foarte mari şi cad în sarcina noastră. Adică, noi, prin acest proiect de hotărâre, îl obligăm pe înstrăinător să suporte cheltuielile de urbanism, autentificarea la notar şi să facă PUZ-ul în zonă. În al doilea rând, ca să facă exproprierea, trebuie să îi dai preţul care este în grila notarului. În grila notarului, preţul în zonă este de 110 euro pe metrul pătrat, nu 50 sau mai puţin de 50, cât estimăm noi. Acest drum se va face pe fonduri europene. Noi vom cheltui 2 la sută din contravalarea drumului, având în vedere că se află pe lista de priorităţi a Craiovei, în perioada 2014 – 2020. Deci, ne va costa undeva la 200.000 de euro. Eu zic că iarăşi este o afacere bună. Am făcut calcule cu specialiştii noştri şi va avea fix aceeaşi lăţime ca bulevardul Râului, unde sunt două benzi pe o parte, două benzi pe cealaltă parte. Şi din acest punct de vedere, eu zic că sunt făcute bine calculele. Va fi obligatoriu şi studiul de fezabilitate, dar după perioada când vom achiziţiona acest teren”, a declarat primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu.

 
afiseaza mai multe
Adaugă un comentariu
Doresc să primesc un email când cineva comentează
Cei care doresc să fie informaţi în momentul în care un vizitator publică un comentariu nou, pot bifa căsuţa de sub câmpul e-mail.
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Contact:
Adresă: str. M. Kogalniceanu, nr. 3
Craiova, Dolj
Telefon: 0351 431 881
E-mail: anunturi[at]micapi.ro