Politică Business Actualitate Evenimente Sport Administraţie Interviu Învăţământ  
Actualitate
Salariul mediu e în scădere
0 Publicat la 18 iulie 2014, ora 14:12, 4113 / 2190 afişări Cătălin Praja
Nota medie 6.0/10 din 990 voturi
   
Conform Institutului Naţional de Statistică, salariul mediu nominat net în judeţul Dolj a fost mai mic cu 3.1% în luna mai faţă de luna aprilie. Mai precis, românii au câştigat cu 53 de lei, în medie.

Una din cauzele sumelor mai mici primite de angajaţii români este al primelor de paşti date de firme angajaţilor în aprilie, dar şi a nerealizărilor de producţie ori încasărilor mai mici precum şi angajărilor de personal cu câştiguri salariale mici în unele activităţi economice.

 

Cu toate acestea, există şi domenii în care angajatorii şi-au plătit mai bine angajaţii. Domeniile cu cele mai mari creşteri sunt cele pentru extracţia petrolului brut sau fabricarea produselor din tutun. Un alt segment de piaţă în care a existat creştere salarială în luna mai faţă de aprilie a fost cel bugetar. Învăţământul a cunoscut cea mai mare creştere cu 1.9%, urmat de sănătate şi asistenţă socială cu 0.4%.

 
afiseaza mai multe
Adaugă un comentariu
Doresc să primesc un email când cineva comentează
Cei care doresc să fie informaţi în momentul în care un vizitator publică un comentariu nou, pot bifa căsuţa de sub câmpul e-mail.
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Contact:
Adresă: str. M. Kogalniceanu, nr. 3
Craiova, Dolj
Telefon: 0351 431 881
E-mail: anunturi[at]micapi.ro