Politică Business Actualitate Evenimente Sport Administraţie Interviu Învăţământ  
Actualitate
Scorpionii Negrii, de 20 de ani alături de români
0 Publicat la 30 aprilie 2015, ora 16:00, 5560 / 2866 afişări Micapi
Nota medie 5.9/10 din 1215 voturi
   
Au trecut 20 de ani de când Batalionul 20 Infanterie Dolj, structură a Brigăzii 2 Infanterie Craiova, a luat naştere. Sărbătorirea evenimentului a fost consemnată printr-un ceremonial militar-religios.

Alături de cadrele militare au participat şi oficialităţile publice doljene. Prefectul de Dolj, Sorin Răducan, a ţinut să le facă o urare: “Sunt deosebit de onorat să particip la acest moment aniversar prilejuit de împlinirea a 20 de ani de la înfiinţarea Batalionului 20 Infanterie “Dolj”, o unitate de elită a Armatei Române. De-a lungul istoriei sale – scurte, dar bogate în realizări – principala activitate a acestei unităţi condusă de bravi comandanţi, a fost de a forma militari bine instruiţi. Cei care au intrat civili pe poarta batalionului, au devenit mai apoi soldaţi şi gradaţi, pregătiţi oricând pentru misiuni de luptă. Ani de zile, teatrele de operaţiuni din Afganistan şi Irak au însemnat “acasă” pentru militarii olteni, acolo unde ei au luptat pentru menținerea păcii, reușind să-și facă de fiecare dată datoria. Aţi reuşit să vă faceţi cunoscuţi în toată lumea prin faptele de arme şi prin misiunile executate la standarde înalte, iar acest lucru v-a adus, fără îndoială, recunoștința Guvernului României, conducerii Armatei Române și a aliaților noștri din NATO. Iar militarilor olteni căzuţi la datorie, cei care şi-au sacrificat viaţa sub culorile Drapelului Naţional, săvârşind acte de devotament excepţional în timpul executării acestor misiuni, le purtăm veşnică recunoştinţă şi avem un respect deosebit pentru familiile lor. Aveţi în continuare o misiune importantă - aceea de a duce mai departe numele acestei unităţi şi de a dovedi că ostaşii din această zonă a ţării sunt printre cei mai viteji şi bine pregătiţi. În final, vă asigur de întreg întreg sprijinul Instituţiei Prefectului Judeţului Dolj, vă felicit şi vă doresc multe realizări şi împliniri, atât pe plan profesional cât şi personal. La mulţi ani, dragi Scorpioni Negri”.

Alături de Scorpionii Negrii a fost şi preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa. “Sunt deosebit de onorat să fiu prezent la aniversarea a 20 de ani de la înființarea Batalionului 20 Infanterie Dolj - Scorpionii Negri, împreună cu militarii și conducerea acestei unități de elită, care se bucură de un real prestigiu, construit în timp, cu multă muncă și mari sacrificii. În egală măsură, sunt încântat să vă pot fi alături, într-un moment de sărbătoare și să vă încredințez încă o dată de prețuirea deplină pentru felul în care vă cinstiți renumele și vă îndepliniți datoria, ceea ce vă face unul dintre cei mai apreciați emisari ai Doljului în țară și ai României în lumea întreagă. Activitatea «Scorpionilor Negri» rămâne un reper la nivel național, prin bună pregătire și valoarea tuturor cadrelor care îmbracă uniforma militară, misiunile la care ați participat purtând marca profesionalismului și a responsabilității desăvârșite. România beneficiază în prezent de un puternic capital de credibilitate și respect în relația cu partenerii săi externi, acest fapt datorându-se în bună parte și calităților deosebite pe care le-ați dovedit de fiecare dată, în exerciții, programe și operațiuni desfășurate în cooperare cu aliații țării noastre. De altfel, ultima dumneavoastră participare la acțiunile forței internaționale din Afganistan a marcat, pentru România, capitolul final al celor 12 ani de angajamente îndeplinite pentru asigurarea securității, restabilirea și menținerea păcii în zonă, un efort care a stat sub semnul reușitelor notabile, dar și al pierderilor dureroase suferite. În calitate de președinte al Consiliului Județean Dolj, doresc să vă felicit pentru tot ceea ce ați construit în cele două decenii de activitate militară, să vă asigur de întreaga considerație și apreciere și să vă adresez sincere urări de sănătate și mult succes, pentru a duce la bun sfârșit toate misiunile încredințate”, a declarat acesta.

 
afiseaza mai multe
Adaugă un comentariu
Doresc să primesc un email când cineva comentează
Cei care doresc să fie informaţi în momentul în care un vizitator publică un comentariu nou, pot bifa căsuţa de sub câmpul e-mail.
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Contact:
Adresă: str. M. Kogalniceanu, nr. 3
Craiova, Dolj
Telefon: 0351 431 881
E-mail: anunturi[at]micapi.ro