Politică Business Actualitate Evenimente Sport Administraţie Interviu Învăţământ  
Actualitate Lucrări de infrastructură
Se decolmatează canalul Șerca
0 Publicat la 14 ianuarie 2022, ora 10:38, 246 / 219 afişări Mihai Micuț
Nota medie 6.0/10 din 55 voturi
   

Canalul pârâului Şerca are aproape 7 kilometri, se află în zona de luncă joasă a râului Jiu și prezintă colmatare din cauza depunerilor de material în timpul viiturilor, din prăbuşirea taluzurilor sau prin acumularea de diverse deşeuri şi corpuri străine.

“u început lucrările de decolmatare a canalului de preluare și acumulare Șerca, din partea de sud a orașului. Se vor executa lucrări specifice de decolmatare, curățare canal, taluzare maluri și transport deșeuri rezultate din decolmatare, pe o suprafață de aproximativ 8 kilometri.

Canalul Șerca deservește o suprafață extinsă de terenuri și zone locuite aferente cartierelor Brestei și Popoveni și colectează apele pluviale și cele de suprafață rezultate în urma precipitațiilor și intemperiilor.

Scopul acestei acțiuni este acela de a asigura curgerea naturală prin canal a apelor preluate și de a preveni inundațiile”, a declarat primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu.

 

Se vor executa următoarele tipuri de lucrări: excavarea mecanizată a depunerilor; încărcarea şi transportul materialului aluvionar în afara zonei, la o distanță de maxim 10 km; împrăştierea şi nivelarea materialului în straturi succesive; readucerea terenului din zonele de acces ale utilajelor la o stare cât mai apropiată de cea existentă; mobilizarea utilajelor la şi la locul decolmatării.

 

 
afiseaza mai multe
Adaugă un comentariu
Doresc să primesc un email când cineva comentează
Cei care doresc să fie informaţi în momentul în care un vizitator publică un comentariu nou, pot bifa căsuţa de sub câmpul e-mail.
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Contact:
Adresă: str. M. Kogalniceanu, nr. 3
Craiova, Dolj
Telefon: 0351 431 881
E-mail: anunturi[at]micapi.ro