Politică Business Actualitate Evenimente Sport Administraţie Interviu Învăţământ  
Actualitate S-a semnat!
Vin banii pentru cele 40 de autobuze noi și pentru cele două sedii ale Primăriei Craiova
0 Publicat la 5 decembrie 2018, ora 16:09, 5363 / 5004 afişări Micapi
Nota medie 5.8/10 din 1097 voturi
   

Contractul de împrumut în valoare de 15.000.000 de euro pentru achiziționarea de autobuze cu nivel scăzut de emisii și îmbunătățirea eficienței energetice a clădirilor publice a fost semnat, joi, la Londra, de către primarul municipiului Craiova, Mihail Genoiu, administratorul public, Sorin Manda și directorul BERD pentru infrastructură municipală și de mediu, Susan Goeransson.       

 

Potrivit reprezentanților Primăriei Craiova, în perioada imediat următoare, se vor demara procedurile pentru a achiziționa un număr de până la 40 autobuze Euro 6, pentru reabilitarea celor două clădiri în care funcționează Primăria Craiova – fostul Hotel Palace și sediul central, precum și pentru reabilitarea mai multor corpuri ale unor instituții de învățământ: Școala Generală Sfântul Gheorghe, Grădinița Pinocchio, Grădinița Castelul Fermecat, Grădinița Paradisul Copiilor, Școala Gimnazială Ion Creangă și Colegiul Național Nicolae Titulescu.

Susan Goeransson, directorul BERD pentru infrastructură municipală și de mediu, a declarat, cu ocazia semnării documentației, că municipiul Craiova este primul oraș care s-a alăturat Programului pentru Orașe Verzi.

„Municipiul Craiova este primul oraș din România care se alătură programului nostru pentru Orașele Verzi și aștept cu nerăbdare să lucrăm împreună la un Plan de Acțiune în acest scop. Implementarea proiectului va aduce beneficii tuturor locuitorilor din Craiova”, a menționat Goeransson.

 

Mihail Genoiu, primarul orașului Craiova, consideră că municipiul Craiova  prin acest nou proiect cu BERD poate fi un exemplu de bune practici pentru alte orașe din România.

În cadrul acestui acord, fără a presupune alte obligații financiare din partea Primăriei Municipiului Craiova, BERD va sprijini elaborarea unui Plan de Acțiune, care va analiza posibilități de investiții în „proiecte verzi” din domeniul transportului public urban, al infrastructurii de apă și salubritate pentru îmbunătățirea mediului și a calității vieții în municipiu.

 

 

 
afiseaza mai multe
Adaugă un comentariu
Doresc să primesc un email când cineva comentează
Cei care doresc să fie informaţi în momentul în care un vizitator publică un comentariu nou, pot bifa căsuţa de sub câmpul e-mail.
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Contact:
Adresă: str. M. Kogalniceanu, nr. 3
Craiova, Dolj
Telefon: 0351 431 881
E-mail: anunturi[at]micapi.ro