Politică Business Actualitate Evenimente Sport Administraţie Interviu Învăţământ  
Actualitate
Burse de 2 milioane de euro acordate elevilor de Primăria Craiova
0 Publicat la 31 decembrie 2020, ora 07:26, 803 / 730 afişări Mihai Nicolescu
Nota medie 5.9/10 din 165 voturi
   
Vă mulţumim pentru votul acordat!

Municipalitatea continuă să investească în elevii craioveni. Suma care va fi destinată elevilor se ridică la 2 milioane de euro.

 

„Mâine(n.r. – joi), în ședința Consiliului Local, se aprobă numărul și cuantumul burselor școlare pentru anul 2021. 32 la sută dintre elevii craioveni vor primi burse de studiu, sociale sau de merit, in valoare de peste 100 de lei, lunar. Încă din anul 2012, de când am devenit prima oară primar, pentru mine, bursele elevilor au reprezentat o prioritate, așa cum au fost și investițiile din învățământ. Pentru școlile craiovene au fost cheltuiți, în ultimii opt ani, mai mult de 20 milioane euro, doar de la bugetul local, fără a mai aminti fondurile europene. Deja am trimis, in aceste zile, adrese tuturor directorilor școlilor craiovene pentru a afla care este necesarul de fonduri pentru reabilitări de spații educaționale și săli de sport, astfel încât să pregătim studiile de fezabilitate necesare pentru ca, în luna iulie, atunci când se va da startul accesării de fonduri europene, pe planul de reziliență, să ne asigurăm că, în fiecare unitate de învățământ, se vor face toate investițiile necesare”, a precizat primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu.

1776 de elevi vor primi burse de merit (opt la sută din numărul elevilor înscriși la cursurile gimnaziale, liceale sau profesionale) în cuantum de 110 lei/lună, 1998 burse de studiu (9 la sută din numărul elevilor înscriși) în cuantum de 100 de lei/lună și 4023 burse sociale (15 la sută) în cuantum de 100 de lei/lună.

 

 
afiseaza mai multe
Adaugă un comentariu
Doresc să primesc un email când cineva comentează
Cei care doresc să fie informaţi în momentul în care un vizitator publică un comentariu nou, pot bifa căsuţa de sub câmpul e-mail.
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Contact:
Adresă: str. M. Kogalniceanu, nr. 3
Craiova, Dolj
Telefon: 0351 431 881
E-mail: anunturi[at]micapi.ro