Politică Business Actualitate Evenimente Sport Administraţie Interviu Învăţământ  
Actualitate Craiova se redescoperă
Clădirile din centru prind culoare
0 Publicat la 6 iulie 2014, ora 10:17, 5627 / 2297 afişări Cătălin Praja
Nota medie 6.1/10 din 957 voturi
   
Vă mulţumim pentru votul acordat!
Centrul oraşului se transformă pe zi ce trece în ceea ce a fost cândva. Culorile cenuşii care acopereau clădirile de pe A.I Cuza au dispărut sub mâna muncitorilor angajaţi de primărie care au readus dărăpănaturile la ideea arhitecţilor de la începutul anilor 1900.

Ornamentele florale, care la multe clădiri căzuseră, au fost refăcute, s-a pus tâmplărie şi, nu în ultimul rand, casele au fost îmbrăcate într-un crem suberb. Oamenii întorc ochii ori de câte ori trec pe lângă casele care odată erau pline de mizerie şi dădeau impresia că nu mai au mult până se prăbuşesc şi abia aşteaptă să vadă totul terminat. Funinginea şi mucegaiul de pe casele din centrul urbei trebuie să devină istorie până la sfârşitul acestui an. Muncitorii trag din greu, primăria e cu ochi pe ei iar craiovenii abia aşteaptă rezultatetul final. Încetul cu încetul, Craiova redevine un oraş cu adevărat European, cu un centru care te atrage, cu clădiri arhitectonice care îţi ia ochii, cu Muzeul de Artă şi Muzeul Olteniei care nu mai au nevoie de prezentări şi cu un centru istoric nou. Şi lucrările nu se opresc aici, curând, ambele sedii ale centrale ale primăriei urmând să intre în reabilitare. Dar până atunci, centrul Craiovei trebuie să arate ca nou.

 

 

 
afiseaza mai multe
Adaugă un comentariu
Doresc să primesc un email când cineva comentează
Cei care doresc să fie informaţi în momentul în care un vizitator publică un comentariu nou, pot bifa căsuţa de sub câmpul e-mail.
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Contact:
Adresă: str. M. Kogalniceanu, nr. 3
Craiova, Dolj
Telefon: 0351 431 881
E-mail: anunturi[at]micapi.ro