Politică Business Actualitate Evenimente Sport Administraţie Interviu Învăţământ  
Actualitate E pericol. Competiţia devine din ce în ce mai strânsă
Craiova se bate şi cu Braşovul pentru titlul de capitală culturală a Europei
0 Publicat la 23 iulie 2014, ora 15:25, 4172 / 2449 afişări +Cosmin Horjan
Nota medie 6.2/10 din 1060 voturi
   
Vă mulţumim pentru votul acordat!
Ultimul oraş înscris în cursa pentru obţinerea titlului de capitală culturală europeană este Braşovul. Craiova are de luptat astfel cu tradiţia, istoria, turismul şi cultura unui oraş fascinant.

Un lucru extrem de simplu ar putea descalifica însă din start municipiul Braşov din cursă: lipsa unui aeroport. O condiţie importantă pentru continuarea cursei. La fel de bine însă, Craiova poate pierde foarte multe puncte întrucât în Bănie nu există două hoteluri sub branduri internaţionale, un handicap pe care autorităţile locale speră să îl rezolve rapid. Hotelul Jiul se află deja în proces de reconstrucţie şi modernizare sub franciza Ramada, dar investitorii în domeniul hotelier nu se înghesuie să construiască şi o a doua unitate hotelieră renumită. Familia Siclitaru a pierdut împrumutul de la CEC Bank cu care ar fi trebuit acoperită investiţia pentru un hotel Hilton Garden în centrul Craiovei.

Pe de altă parte, evenimentele culturale sunt cele care primează în Bănie, cele care contează cel mai mult. Recent s-a încheiat Festivalul Internaţional „Adrian Păunescu”. Urmează între 15 şi 17 august Festivalul „Marin Sorescu”, care se anunţă de o anvergură artistică deosebită.

 
afiseaza mai multe
Adaugă un comentariu
Doresc să primesc un email când cineva comentează
Cei care doresc să fie informaţi în momentul în care un vizitator publică un comentariu nou, pot bifa căsuţa de sub câmpul e-mail.
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Contact:
Adresă: str. M. Kogalniceanu, nr. 3
Craiova, Dolj
Telefon: 0351 431 881
E-mail: anunturi[at]micapi.ro