Politică Business Actualitate Evenimente Sport Administraţie Interviu Învăţământ  
Actualitate NOSTALGIE PE ŞINE: Iese în trafic la sfârşitul anului
GALERIE FOTO. Tramvaiul „Craiova Maxima”
2 Publicat la 21 mai 2014, ora 13:56, 11332 / 3505 afişări +Cosmin Horjan
Nota medie 6.1/10 din 1281 voturi
   
Vă mulţumim pentru votul acordat!
De la sfârşitul acestui an, craiovenii vor călători cu tramvaiul alături de idolii care au făcut istorie pentru Craiova Maxima. Cârţu, Ungureanu, Cămătaru, Silviu Lung, Tilihoi, Balaci sau Nelu Oblemenco decorează un tramvai inaugurat miercuri de către autorităţile locale.

Este vorba despre un tramvai denumit „Craiova Maxima”, iar pe caroseria acestuia sunt ataşate câteva fotografii istorice din perioada cea mai glorioasă a Universităţii.

Vehiculul a fost reabilitat şi modernizat în regie proprie de către Regia Autonomă de Transport (RAT) Craiova, valoarea totală a lucrărilor ridicându-se la aproximativ 40.000 de lei. Tramvaiul va avea sistem de navigaţie şi aer condiţionat pentru călători şi vatman. Are câteva zeci de locuri pe scaune, iar călătoriile sunt mult mai silenţioase faţă de acum câteva luni, înainte ca tramvaiul să intre în reabilitări.

Alături de tramvaiul "Craiova Maxima" a fost prezentat încă unul, dotat la aceleaşi standarde, dar care este decorat cu fotografii superbe din parcul "Nicolae Romanescu".

În luna ianuarie a acestui an a fost prezentat primul tramvai modernizat în regie proprie de către RAT Craiova.

 

Autobuzele noi vin vara asta

 

Pe de altă parte, reprezentanţii autorităţilor locale au precizat că licitaţia pentru achiziţionarea a 50 de autobuze noi este aproape finalizată. Cel mai probabil, acestea vor sosi vara aceasta.

 

"De la sfârşitul acestui an vor ieşi pe şine aceste tramvaie, la fel ca şi celelalte care acum se află în plin proces de reabilitare. Probabil că atunci când liniile de tramvai vor fi refăcute, vom avea şi noi tramvaiele în trafic", Radu Preda, director RAT Craiova.

 

"Cred că acestea două arată chiar mai bine decât primul tramvai modernizat. Probabil că şi celelalte vor arăta cel puţin la fel de bine. La ele se încearcă prelungirea botului ca să arate ca trenul oltenesc produs de Softronic. Aceste tramvaie sunt mai silenţioase, mobilierul este complet schimbat", Lia Olguţa Vasilescu, primarul Craiovei.

 
afiseaza mai multe
unuáltu
prea tare ideea:)) propun sa faceti unu si cu era mititele pt sustinatorii :)))
21 mai 2014, 18:35
 
007
scaunele imbracate devin cele mai jegoase in timp, se pomosesc si va fi un miros insuportabil in tramvai!
21 mai 2014, 16:00
 
Adaugă un comentariu
Doresc să primesc un email când cineva comentează
Cei care doresc să fie informaţi în momentul în care un vizitator publică un comentariu nou, pot bifa căsuţa de sub câmpul e-mail.
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Contact:
Adresă: str. M. Kogalniceanu, nr. 3
Craiova, Dolj
Telefon: 0351 431 881
E-mail: anunturi[at]micapi.ro