Politică Business Actualitate Evenimente Sport Administraţie Interviu Învăţământ  
Actualitate Pentru ultima oară
Ion Prioteasa, în vizită de lucru la Muzeul de Artă
1 Publicat la 8 iulie 2014, ora 12:43, 3751 / 2234 afişări Cătălin Praja
Nota medie 6.0/10 din 1005 voturi
   
Vă mulţumim pentru votul acordat!
Muzeul de Artă este aproape gata. Pentru reustaurarea clădirii a fost nevoie de 8 milioane de euro şi 57 de luni de muncă asiduă. Banii au fost obţinuţi de la Uniunea Europeană.

Lucrările făcute lşa muzeu au păstrat elementele originale, tâmplăria, feroneria, decoraţiile şi candelabrele fiind recondiţionate în totalitate. S.au effectual lucrări de rezistenţă, de restaurare şi arhitectură, electrice, e ventilaţie, sanitare şi de încălzire.

 

“A fost un contract care ne-a făcut plăcere, dar care a necesitat multă răbdare. Orice personalitate care a venit la Craiova a dorit să vadă acest muzeu. Aici s-au semnat documente importante. Suntem la un punct final al acestui muzeu care este renovat pe fonduri europene. Această clădire poate să stea oriunde în lume. Nu s-a făcut rabat de la nimic, de la foiţa de aur până la parchetul de cea mai bună esenţă şi multe alte lucruri bune şi frumoase care s-au făcut aici. 25 de ani, constructorul se obligă să repare tot ceea ce se va strica, dar noi sperăm să nu fim nevoiţi să stăm cu telefoanele pe el. Acest muzeu este o carte de vizită pentru fiecare oltean”, a declarat Ion Prioteasa, preşedintele CJ Dolj.

 

În urma acestei lucrări s-au creat premisele creşterii gradului de utilizare a spaţiului pentru vernisaje, simpozioane ştiinţifice, concerte, lansări de carte şi file documentare. Deschiderea oficială este prevăzută peste aproximativ o lună de zile.

 
afiseaza mai multe
nume *
Da raducanoiu ce zice ba ?
8 iulie 2014, 12:53
 
Adaugă un comentariu
Doresc să primesc un email când cineva comentează
Cei care doresc să fie informaţi în momentul în care un vizitator publică un comentariu nou, pot bifa căsuţa de sub câmpul e-mail.
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Contact:
Adresă: str. M. Kogalniceanu, nr. 3
Craiova, Dolj
Telefon: 0351 431 881
E-mail: anunturi[at]micapi.ro