Politică Business Actualitate Evenimente Sport Administraţie Interviu Învăţământ  
Actualitate
Judecătoria Segarcea, propusă spre desfiinţare
0 Publicat la 23 iulie 2014, ora 12:55, 4232 / 2331 afişări Cătălin Praja
Nota medie 6.2/10 din 1042 voturi
   
Vă mulţumim pentru votul acordat!
Judecătoria Segarcea se află pe lista neagră de la CSM şi Ministerul Justiţiei, pentru că ar fi ineficientă, urmând a se desfiinţa cât de curând. Cei mai afectaţi sunt oamenii care vor trebui să parcurgă zeci de kilometri până la Craiova pentru a acţiona sau a se apăra în instanţă.

Locuitorii din Segarcea sunt mâhniţi de decizia luată de Ministerul Justiţiei şi CSM. “Unde să ne judecăm? Să mergem la Craiova pentru o bucăţică de pământ? Această judecătorie este excelentă aici, pentru că noi nu avem bani să mergem pe la Craiova”, a declarat un segărcean care se luptă pentru un petec de pământ la judecătoria din localitate. Şi nu este un caz singular. Toate procesele de la Judecătoria Segarcea vor fi strămutate la alte judecătorii. De partea segărcenilor sunt şi autorităţile locale, care spun că această decizie nu este în sprijinul oamenilor. “Prin această desfiinţare, se va ajunge la o îngreunare a Judecătoriei Craiova prin preluarea localităţilor arondate Judecătoriei Segarcea. În acelaşi timp, populaţia din jurul localităţii Segarcea este una săracă, care nu îşi permite o deplasare mai mare de 30-40 de km”, a declarat Nicolae Tutunaru, viceprimarul oraşului Segarcea, pentru TVR Craiova.

Gheorghe Daşu, preşedinte de instanţă la Judecătoria Segarcea, a propus rearondarea, adică judecătoriei Segarcea să i se mai dea câteva localităţi. Situaţia în care se află judecătoria Segarcea a fost discutată şi de ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc. “Judecătoria Segarcea este pe o listă de desfiinţare propusă de CSM împreună cu Ministerul Justiţiei. După cum ştiţi, este un proiect de lege aflat în Parlament care a fost respins. Asta nu înseamnă că noi nu va trebui să vedem în continuare volumul optim de activitate al anumitor instanţe. Segarcea este la limita inferioară a acestui volum optim. Are din păcate o clădire care are nevoie de investiţii destul de rapide. Condiţiile sunt improprii, din punctul meu de vedere, unei activităţi de judecată”, a afirmat Robert Cazanciuc, Ministrul Justiţiei conform TVR Craiova.

Alături de Judecătoria Segarcea, alte patru instanţe din Oltenia se află pe lista de desfiinţare: Judecătoria din Novaci, Judecătoria din Baia de Aramă, Judecătoria din Balş şi Judecătoria din Bălceşti. 

 
afiseaza mai multe
Adaugă un comentariu
Doresc să primesc un email când cineva comentează
Cei care doresc să fie informaţi în momentul în care un vizitator publică un comentariu nou, pot bifa căsuţa de sub câmpul e-mail.
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Contact:
Adresă: str. M. Kogalniceanu, nr. 3
Craiova, Dolj
Telefon: 0351 431 881
E-mail: anunturi[at]micapi.ro