Politică Business Actualitate Evenimente Sport Administraţie Interviu Învăţământ  
Actualitate Când lacrimile nu mai conving pe nimeni!
Galerie Foto! “Marile” angoase ale lui Solomon în pragul Sărbătorilor!
0 Publicat la 8 decembrie 2018, ora 11:15, 2317 / 2081 afişări Francesca Minovici
Nota medie 6.1/10 din 953 voturi
   
Vă mulţumim pentru votul acordat!
A fost odată primarul Solomon. Și el, Solomon, a avut planuri “mărețe” pentru municipiul Craiova. O primă idee “minunată” a fost privatizarea regiilor. Iar prima pe listă a fost Salubritatea. Exact acea regie care, acum, îl bântuie pe Solomon și îi tulbura sărbătorile sfârșitului de an.
  1. Privatizarea SALUBRITĂŢII

Pe data de 16 decembrie 2004, la doar câteva luni după ce își luase în primire fotoliul de primar, Aurică se pregătea de privatizarea Salubrității.

Conform primarului, prima pe lista este Regia Autonoma de Administrare a Domeniului Public si Fondului Locativ (RAADPFL), ale cărei servicii vor fi scoase la vânzare in 2005. Sectoarele propuse pentru „externalizare“ sunt Zonele Verzi și Serviciul Public de Salubritate (SPS)”, scria GDS-ul, care venea în completare cu declarația năucitoare a lui Solomon: “Suntem singurul oraș din țară care nu a externalizat acest serviciu“.

Pentru a ne aminti, punem și link-ul:

 

http://www.gds.ro/Actualitate/2004-12-16/Solomon+da+%E2%80%9Eunda+verde%E2%80%9C+privatizarii+regiilor+Primariei+Craiova/, iar în facsimil găsiți și captura articolului. Tot ceea ce trebuie făcut este doar să deschideți fotogaleria.

Dar ce credeți? Aurică s-a oprit aici? Nicidecum! Doi ani mai târziu revenea asupra problemei Salubrității. Pentru aducere aminte, avem o declarație a sa de pe data de 27 mai 2006, în Gazeta de Sud.

 

Titlul articolului este mai mult decât grăitor: “Solomon vrea salubrizare privată”.

„Am avut o discuție azi (vineri – n.r.) cu cei doi viceprimari și le-am sugerat să externalizeze serviciul de salubrizare. Soluția pentru ca acest oraș să arate bine în continuare este transformarea serviciului de salubrizare în societate comercială”, declara, ca un mare vizionar, Solomon, la vremea respectivă.

Știrea se găsește aici: http://www.gds.ro/Actualitate/2006-05-27/Solomon+vrea+salubrizare+privata/.

  1. Câinii vagabonzi

Nici cu câinii vagabonzi Solomon nu prea s-a descurcat. Ba chiar situația l-a depășit, încât ne-am facut la acea vreme de buhul lumii. Craiova a decăzut în doar câțiva ani un tărâm al patrupedelor agresive.

31 ianuarie 2006. Titlu mare în Gazeta de Sud: Craiova, cucerită de “câinii vagabonzi”.

Autoritățile se declară neputincioase în fața numărului mare de patrupede și recunosc că singurul adapost pentru animale, pe care îl au la dispoziție, oferă condiții improprii.

Bineînțeles că prioritățile lui Solomon erau altele, iar din moment ce se pregătea să privatizeze Salubritatea, nu se putea gândi la un adăpost canin.

Comicul situației s-a întâlnit în momentul în care directorul R.A.A.D.P.F.L., în subordinea căruia era echipa Salubrității, cu tot cu serviciul de ecarisaj, a fost nevoit să își ia concediu medical pentru că: “Ilie Badescu a fost mușcat de un câine. În zona blocurilor A18, A19, A14, A15 sunt în jur de 30 de câini destul de agresivi. Pâna acum am reușit să prindem numai doi dintre ei”, a spus Constantin Vlădaia, tehnician veterinar.

Un an mai târziu, problema nu se rezolvase: “Câinii agresivi au invadat Bănia!” Aşa sună reclamaţiile adresate aproape zilnic Gazetei de Sud de craiovenii cărora le este frică să mai iasă pe stradă ca să nu fie muşcaţi. – 13 noiembrie 2007.

 

Craiova sub asediul câinilor: http://www.gds.ro/Local/2006-01-31/Craiova%2C+%E2%80%9Ecucerita%E2%80%9C+de+cainii+vagabonzi

În 2011, în Craiova, câinii comunitari erau mai mulți. Situația ajunsese atât de dificilă, încât copii nu mai puteau ieși din casă neînsoţiţi.

„Oamenii sunt disperaţi. Zilele trecute, o haită de câini a sărit la un băieţel de cinci ani. Noroc că era cu bunica. De spaimă, cel mic a făcut pe el. Eu când mă întorc seara, de la serviciu, nu intru pe aleea blocului, dacă nu sunt însoţită de cineva", a spus Mihaela Vasilescu, din cartierul Brazda lui Novac.

 

Maria Cernătescu, cea care a scris în Gazeta de Sud subiectul cu titlul “Câinii comunitari, pericol public”, făcea în articolul din 21 martie 2009 o precizare care nu mai lasă loc de comentarii.

“Sfidând legea, dar şi cetăţenii, edilii oraşului nu au mişcat un deget ca să rezolve această problemă.” – 21 martie 2009.

Continuarea poveştii o aveţi aici: http: //www.gds.ro/ Local/2009-03-21/Cainii+comunitari%2C+pericol+public/

 

  • 26 NOIEMBRIE 2011. Cuvântul Libertăţii: Peste 4.000 de câini comunitari pe străzile oraşului.

Conform unui studiu, în oraşul păstorit de Aurică  Solomon, în anii 2010-2011, aproape 6.000 de persoane s-au vaccinat antirabic şi antitetanos, după ce au fost muşcate de câini fără stăpân.

Fotografia care ilustrează ştirea nu lasă loc de comentarii. În imagine vedem un copil şi o doamnă care sunt urmăriţi, în Piaţa Mihai Viteazul, de trei câini vagabonzi. Se întâmpla chiar în centrul oraşului, ziua în amiaza mare.

http://www.cvlpress.ro/26.11.2011/peste-4-000-de-caini-comunitari-pe-strazile-craiovei/

 

Cum a rezolvat administrația PSD problema Salubrităţii şi a câinilor vagabonzi

Rezolvarea a venit mai repede decât spera cel mai optimist craiovean. Nu a fost nevoie decât de schimbarea administraţiei.

Ce s-a întâmplat apoi este ceva, care la un moment dat, era de neimaginat. După 2012, de când PSD-ul a preluat Primăria, Craiova a renăscut.

  • Salubritatea are maşini noi

 La Salubritate s-au făcut investiţii majore. Deşi a lăsat parcul auto într-o stare deplorabilă, în 2012, acum, gunoiul lui Solomon este ridicat de la tomberoane cu maşini nou-nouţe, cumpărate de o Salubritate care se află de şase ani pe profit, nu în pierdere aşa cum o lăsase el şi care îşi permite să cumpere maşini noi şi să ridice gradul de colectare din oraş.

Au fost cumpărate  6 autogunoiere marca Ford, cu o capacitate de 15 mc, 4 autobasculante marca Iveco cu o capacitate de 2 tone şi automăturătoarea marca DAF cu un buncăr de 7 mc. Şi toate astea fără privatizarea Salubrităţii, aşa cum visa Aurică Solomon. Astfel, în Craiova managementul administrativ adevărat a făcut ca Salubritatea să devină una profitabilă, cu sute de locuri de muncă și mii de familii salvate de la un dezastru financiar. Lucru deloc lipsit de importanță. Doar dacă vrei să privești și oamenii în ochi. Și după Solomon, cel ce a preluat Primăria chiar a avut bucuria de a fi în asentimentul sutelor de mii de craioveni.

http://www.micapi.ro/articole/actualitate/au-venit-masinile-de-ridicat-gunoiul.html

  • Adăpost canin la standard europene

În ceea ce priveşte cânii vagabonzi, administraţia PSD a făcut un adăpost canin care a ridicat de pe străzile celui mai mare municipiu din Oltenia toţi cânii vagabonzi. Acum, copii se joacă fără probleme, iar pentru craioveni, zilele în care le era teamă să meargă pe stradă de frica câinilor comunitari au rămas doar o tristă amintire.

http://www.gds.ro/Actualitate/2013-05-28/Dolj%3A+S-a+deschis+adapostul+canin+de+la+Breasta/

 

Iar poveştile solomoniste vor continua.

 

 
afiseaza mai multe
Adaugă un comentariu
Doresc să primesc un email când cineva comentează
Cei care doresc să fie informaţi în momentul în care un vizitator publică un comentariu nou, pot bifa căsuţa de sub câmpul e-mail.
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Contact:
Adresă: str. M. Kogalniceanu, nr. 3
Craiova, Dolj
Telefon: 0351 431 881
E-mail: anunturi[at]micapi.ro