Politică Business Actualitate Evenimente Sport Administraţie Interviu Învăţământ  
Actualitate Iniţiativă legislativă
Un deputat vrea oi pe străzi
0 Publicat la 8 iulie 2014, ora 13:47, 4302 / 2376 afişări Cătălin Praja
Nota medie 6.3/10 din 1112 voturi
   
Vă mulţumim pentru votul acordat!
Deputatul PSD de Vâlcea, Constantin Rădulescu, va iniţia un proiect de lege al transhumanţei pentru ca oile să poată merge nestingherite pe drumurile publice. Acesta mai vrea, de asemenea, să implice şi elevii şi să le ofere cadrul legal penru a se ocupa de oierit.

Conform deputatului, o astfel de lege ar putea ajuta atât ecconomia, cât şi turismul. "În Elveţia, de exemplu, momentul când vitele se întorc de la păşunat este vânat de turişti. Transhumanţa are farmecul ei, până la urmă este o poveste românească de mii de ani. Ţara Galilor, de exemplu, are legi clare pentru sprijinirea oieritului. Trebuie să se pună ulterior în acord legislaţiile parcurilor naţionale montane cu această lege a transhumanţei, tarifele de păşunat, subvenţiile pentru crescătorii de oi”, a declarat parlamentarul vâlcean. Acesta mai propune ca şi elevii să fie implicaţi. “Tinerii noştri pleacă la cules de căpşuni în Spania şi Italia, în loc să rămană în comunităţile lor şi să se apuce de oierit. Şi că tot vorbim de stâne, de ce nu s-ar putea crea facilităţi pentru ciobanii care pot face activităţi turistice la aceste locaţii. Studenţii şi în mare parte montaniarzii au preferat dintotdeauna stâna ca loc de rămas peste noapte. De ce să nu îi ajutăm pe ciobani să facă turism în mod legal şi benefic pentru toate părţile, la munte”, a mai declarat deputatul PSD de Vâlcea.

 

 

 
afiseaza mai multe
Adaugă un comentariu
Doresc să primesc un email când cineva comentează
Cei care doresc să fie informaţi în momentul în care un vizitator publică un comentariu nou, pot bifa căsuţa de sub câmpul e-mail.
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Contact:
Adresă: str. M. Kogalniceanu, nr. 3
Craiova, Dolj
Telefon: 0351 431 881
E-mail: anunturi[at]micapi.ro