Politică Business Actualitate Evenimente Sport Administraţie Interviu Învăţământ  
Actualitate Să fie clar pentru toată lumea! De unde vin banii pentru CS Universitatea
Olguţa Vasilescu: „Primăria nu a plătit nici măcar un leu la echipa de fotbal”
5 Publicat la 7 iulie 2014, ora 14:40, 5105 / 2290 afişări C.H.
Nota medie 6.0/10 din 960 voturi
   
Vă mulţumim pentru votul acordat!
CS Universitatea Craiova este unul dintre puţinele cluburi de fotbal din România care sunt susţinute numai din investiţiile private ale investitorilor. În cazul altor echipe din Liga I, autorităţile locale alocă fonduri consistente pentru dezvoltarea sportului de performanţă, potrivit legislaţiei în vigoare.

Municipalitatea craioveană analizează în această perioadă posibilitatea ca CS Universitatea să beneficieze de sprijin financiar din partea autorităţilor pentru desfăşurarea activităţii în Liga I. Până acum, nici măcar un leu din fonduri bugetare nu a intrat în contul echipei. „Avem echipă în Liga I. Nu ştiu câţi aţi crezut acum un an, la conferinţa de presă, că vom avea echipă, dar iată că e singura echipă a oraşului şi se numeşte tot Universitatea Craiova. Am încercat varianta cealaltă şi am stat până în ultimul moment să se întâmple ceva bun în FC Universitatea Craiova. Nu s-a putut, am gândit această variantă, care până la urmă consider că a fost mult mai bună, pentru că, iată, am găsit nişte investitori foarte serioşi. Municipalitatea nu a plătit un leu până acum la echipa de fotbal şi vreau să specificaţi acest lucru, pentru că sunt mulţi în oraş care îşi închipuie că dă Olguţa bani de la ea de acasă sau dă de la bugetul local şi nu este adevărat. Banii provin doar din resurse exclusiv private. Toate primăriile din ţară finanţează echipele de fotbal, mai puţin Craiova, inclusiv echipe de Liga I sau de Liga II. Am vorbit cu primarul Iaşiului, a finanţat echipa în Liga II, o va finanţa şi în Liga I. Mureşul la fel. Craiova nu a dat un leu până acum la echipa de fotbal. Nu ştim dacă o să dăm. Din moment ce celelalte primării dau bani la echipele de fotbal şi a fost un control de la Curtea de Conturi şi nu a ieşit nimic rău, cred că este legal”, a declarat primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu.

 
afiseaza mai multe
kry
Se scrie prin gazeta sporturilor si prin pro sport ca nu a primit avizul pozitiv adunarea generala de pe 28 iunie cum ca art. 54 ss fie scos l-ar fi respins gabi sabo ministra sportului
7 iulie 2014, 17:07
 
Cata
Aceasta declaratie ar trebui data saptamanal pana pricepe toata lumea ca echipa CS Universitatea Craiova e finantata de Rotaru si Andrici.
7 iulie 2014, 16:33
 
gore
HAI STIINTA !!!
7 iulie 2014, 16:17
 
Stiinta trebuie sustinuta
Reprezinta orasul, poarta numele orasului,mtrebuie sa fie o echipa ambasadoare a orasului..De aceea Primaria trebuie sa ajute echipa cu infrastructura, paza, logistica, centrul de copii, toate acestea se pot face legal. De salariile jucatorilor se pot ocupa finantatorii. Hai Stiinta!!
7 iulie 2014, 15:00
 
CS "U"
Tot respectul pentru LOV si investitorii pe care i-a gasit. Dar, daca nu fac curatenie la conducerea clubului, vor fi o mare dezamagire pentru suporteri. Afara cu IMPOSTORII!
7 iulie 2014, 14:59
 
Adaugă un comentariu
Doresc să primesc un email când cineva comentează
Cei care doresc să fie informaţi în momentul în care un vizitator publică un comentariu nou, pot bifa căsuţa de sub câmpul e-mail.
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Contact:
Adresă: str. M. Kogalniceanu, nr. 3
Craiova, Dolj
Telefon: 0351 431 881
E-mail: anunturi[at]micapi.ro