Politică Business Actualitate Evenimente Sport Administraţie Interviu Învăţământ  
Actualitate
Parcul Hanul Doctorului a fost inaugurat
0 Publicat la 1 noiembrie 2018, ora 23:03, 6433 / 5945 afişări Răzvan Iova
Nota medie 5.8/10 din 1216 voturi
   
Vă mulţumim pentru votul acordat!
Oficialitățile locale au scos la lumină un parc care a fost dat uitării ani de zile. Astfel, proiectul de înfrumusețare a parcurilor craiovene început de Lia Olguța Vasilescu a fost finalizat.

O frumoasă barcă, alei, grărtare, stâlpi schimbați, băncuțe și zone de relaxare. Cam asta găsesc craiovenii în noul parc de la Hanul Doctorului.

 

"Bravo!!! Foarte frumos! Felicitări și la cât mai multe asemenea realizări! Administrația PSD face lucruri frumoase și apreciate de craioveni!", a declarat Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu.

 

“Continuând investițiile în parcurile publice din Craiova începute de doamna Lia Olguta Vasilescu, după aproape un an de muncă, la 50 ani de când acest parc a fost proiectat, am inaugurat astăzi Parcul Hanul Doctorului.

În mod simbolic, pentru a sărbători 100 ani de la Marea Unire, am plantat astăzi 100 de arbori (specie deja existentă în parc), 100 Chiparoși de baltă.

Parcul se întinde pe o suprafață de 14 hectare, o zonă verde dar și de agrement, care acum prinde viață, cu numeroase facilități și obiective ce vor face din această zonă una dintre cele mai frumoase din țară.

Am realizat aici și o zonă de picnic cu mese și 10 grătare dintre care 2 prevăzute și cu cuptor pentru pâine, de care craiovenii se vor putea bucura pe tot parcursul anului.

Am păstrat în mare parte proiectul inițial, grupele de specii de arbori, configurația lacurilor și aleile. La renovarea acestui parc am folosit și materiale recuperate din alte părți ale Craiovei, cum ar fi stâlpii de iluminat recuperați de pe strada A.I. Cuza sau borduri din granit recuperate de pe străzi unde am reasfaltat în acest an.

Pentru anul viitor intenționăm să amenajăm un parc de aventură cu trasee de cățărare și un loc de joacă pentru copii realizat din structuri de lemn, un obiectiv inedit și unic în România. De asemenea, adresăm operatorilor economici din oraș invitația de a participa la licitația pe care o vom organiza pentru realizarea a unui număr de 3 restaurante chiar pe luciul apei (pe pontoane). În acest sens vom demara procedurile chiar la începutul anului viitor”, a declart Primarul Craiovei, Mihail Genoiu.  

La eveniment au luat parte Primarul Craiovei, Mihail Genoiu, viceprimarii Adrian Cosman și Stelian Bărăgan, și administratorul orașului, Sorin Manda.

 

 
afiseaza mai multe
Adaugă un comentariu
Doresc să primesc un email când cineva comentează
Cei care doresc să fie informaţi în momentul în care un vizitator publică un comentariu nou, pot bifa căsuţa de sub câmpul e-mail.
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Contact:
Adresă: str. M. Kogalniceanu, nr. 3
Craiova, Dolj
Telefon: 0351 431 881
E-mail: anunturi[at]micapi.ro